koronarokote: Oulu aloit­taa kol­man­sien ro­ko­te­an­nos­ten an­ta­mi­sen kai­kil­le yli 18-vuo­tiail­le

Investoinnit: Nokia ra­ken­taa uudet toi­mi­ti­lat Ouluun

Is­la­mi­lai­sen yh­tei­sön ru­kous­huo­nee­seen tehtiin isku Oulussa – sisälle hei­tet­tiin il­mei­ses­ti sa­vu­kra­naat­ti

Oulun keskustassa sijaitsevan Pohjois-Suomen islamilaisen yhteisön rukoushuoneeseen kohdistui vahingonteko tiistaiaamuna.

Viranomaiset olivat tapahtumapaikalla pitkään.
Viranomaiset olivat tapahtumapaikalla pitkään.
Kuva: Lukija

Oulun keskustassa sijaitsevaan Pohjois-Suomen islamilaisen yhteisön rukoushuoneeseen kohdistui vahingonteko tiistaiaamuna.

Poliisi kertoo, että rukoushuoneen ikkuna rikottiin ja sisälle heitettiin ilmeisesti savukranaatti.

Kiinteistön rappukäytävään levisi savua, mutta teko ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Tapahtumasta on valvontakamerakuvaa. Tallenteesta ilmenee, että epäilty tekijä on solakka, huppupäinen henkilö, jolla oli tekohetkellä tumma takki ja valkoinen lippalakki.

Oulun poliisi tutkii asiaa tällä hetkellä rikosnimikkeellä vahingonteko. Poliisi pyytää tapauksesta jotakin tietäviä soittamaan numeroon 0295 416 194 tai lähettämään asiaan liittyvät havainnot sähköpostilla osoitteeseen: teematiimi.oulu@poliisi.fi.

Hälytys tapauksesta tuli aamulla kello 5.10. Viranomaiset olivat aamulla tapahtumapaikalla vielä useita tunteja myöhemmin.

Oulun keskustan liepeillä sijatseviin Pohjois-Suomen islamilaisen yhdyskunnan tiloihin on vuosien varrella tehty ilkivaltaa useita kertoja. Moskeijan ikkuna rikottiin pyörätelineellä jouluyönä

Joulukuussa alkupuolella tiloihin murtauduttiin, ja tuolloinkin tilojen ikkuna rikottiin. Sisällä oli heitelty ja rikottu tavaroita. Poliisi on tutkinut tapausta rikosnimikkeellä varkaus.

Juttua muokattu kello 14.07: Muokattu oikeaksi numero, johon vihjeet voi lähettää. 

Jutun kommentointi on päättynyt.