Isät vastaan pojat – ToPo pimensi ou­lu­lais­ten yk­kös­ty­kit

Oulun NMKY:llä jäi joulun ajaksi mietittävää, sillä joukkue ei päässyt lauantaina Torpan Poikien isäntänä lähellekään omaa tasoaan.

Roni Byman (oik.) heilutti korisukkaan viiden pisteen edestä ToPo:a vastaan.
Roni Byman (oik.) heilutti korisukkaan viiden pisteen edestä ToPo:a vastaan.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Oulun NMKY:llä jäi joulun ajaksi mietittävää, sillä joukkue ei päässyt lauantaina Torpan Poikien isäntänä lähellekään omaa tasoaan. Helsinkiläisjoukkue voitti koripallon 1. divisioonan ottelun Oulun urheilutalolla 78–97 (40–47).

– Tämä oli voitettavissa oleva ottelu. Joskus käy niin, että vastustaja on paremmin valmistautunut ja tämä oli juuri niitä pelejä, Ynnin Roni Byman harmitteli.

Perinteikäs ToPo pelaa kotimaisella miehistöllä, mutta osaa silti olla vaarallinen.

Vieraat onnistuivat pimentämään Ynnin pelin sielun Dedrick Basilen tehokkaasti.

– Aika hyvin he ottivat pois kaikki meidän kolme amerikkalaispelaajaamme, Byman totesi.

Ynni on maksanut kauden mittaan hintaa pituuden puutteesta.

– Meillä on hyviä pelaajia, mutta sen huomasi tässäkin ottelussa, että pituus ei vain yksinkertaisesti riitä. Atleettisia joukkueita vastaan meillä on vaikeaa.

Kaikkein konkreettisin esimerkki siitä oli, kun 175-senttinen Heng Tao Zhu yritti estää 30 senttiä pidemmän juniorimaajoukkuepelaajan Federiko Federikon korintekoyritystä.

Byman tuli täksi kaudeksi Ynnin miehistöön vähän kuin jokerikorttina. Lahti Basketball Junioreiden kasvattama laituri on opiskellut viisi vuotta biologiaa Oulun yliopistossa.

– Olin opiskelukiireiden takia viisi vuotta pelaamatta koripalloa ja kokeilin yleisurheilua. Kun tulin kesällä Ynnin mukaan, koripalloon liittyvät jutut löytyivät aika nopeasti. Huomasin, että koris on sittenkin lähimpänä sydäntä.

Lauantaina vartin peliaikaa saanut Byman ei ole ehtinyt kaikkiin Ynnin vieraspeleihin opintojen, sairastelun ja lääketieteellisen pääsykokeisiin pänttäämisen takia.

– Ei minulla ole ongelmia ainakaan siinä, miten käytän vapaa-aikani. Se on joko kirja, toinen kirja, tai sitten olen täällä, Byman naurahti.

ToPo karkasi ennen taukoa johtoon ja välillä näytti, että parketilla on isät vastaan pojat -ottelu. Ynni ei saanut aikaan sellaisia pisteputkia, joilla olisi tultu rinnalle.

Oululaisten tehokkain oli 23 pisteen Devin Harris, joka esitteli donkkaustaitojaan useaan otteeseen. Basilen 15 pistettä on hänelle tavanomaista vähemmän. Ynnin 16-vuotias Eino Montin osui kolmosen viivan takaa kolmesti ja väänsi lopussa nilkkaansa.