iPhone 10: ei enää ko­ti­näp­päin­tä, uu­tuuk­sia muun muassa kas­vo­jen­tun­nis­tus sekä puhuva kakka

Tuleeko hinnasta Applen uusimman älypuhelimen kompastuskivi?

Uudessa iPhonessa ei ole enää vanhemmista puhelimista tuttua kotinäppäintä.
Uudessa iPhonessa ei ole enää vanhemmista puhelimista tuttua kotinäppäintä.
Uudessa iPhonessa ei ole enää vanhemmista puhelimista tuttua kotinäppäintä.

Onko Applen osana tehdä muiden jo esittelemistä teknoloista myyntimenestys?

Teknologiayhtiön tiistai-iltana Suomen aikaa julkaiseman kymmenvuotisjuhlapuhelin iPhone X:n ominaisuuksien perusteella näin voi taas olla. Ennakkohuhut pitivät nimittäin paikkansa, sillä iPhone X:ssä ei ole enää vanhemmista puhelimista tuttua kotinäppäintä.

-

Puhelimen 5,8 tuuman näyttö ulottuu laitteen reunasta reunaan, ja käyttöliittymää hallitaan kokonaan kosketusnäytön eleillä. Mukana on myös huhuttu kasvojentunnistus, jonka avulla käyttäjä avaa puhelimen lukituksen.

Ominaisuus tukee myös muita iPhonen ohjelmia, kuten esimerkiksi Apple Pay -maksusovellusta. Humoristisena yksityiskohtana mainittakoon animojit, eli animoidut emojit, joita käyttäjä voi kontrolloida kasvojensa liikkeillä.

(Huumorivaihteelle heittänyt Applen ohjelmistokehityksestä vastaava johtaja Craig Federighi huvitti yleisöä demonstroimalla yhtä puhelimen animojeista, nimittäin puhuvaa kakkaa. Pääjohtaja Tim Cook vastasi avaruusolion naamalla. Pojat ovat poikia.)


Marraskuun alussa markkinoille tuleva iPhone X maksaa edullisimmillaan 999 dollaria (64 GB versio, saatavilla myös 256 gigatavun versio), eli kovinkaan halvaksi se ei tule.

Uuden lippulaivan lisäksi Apple esitteli odotetusti perinteisemmät iPhone 8 sekä 8+ -älypuhelimet sekä Apple Watchin kolmannen sukupolven mallin. Kaikki nämä tukevat langatonta latausta.

Apple Watchin uusin versio tuo mukanaan myös mobiiliyhteyden, eli enää se ei ole puhelin- saati wifi-riippuvainen.