Liikenne: Jos Oulun Poik­ki­maan­tie pää­te­tään uu­dis­taa, töihin pääs­tään no­peas­ti

Taiteiden yö: Kahden in­to­hi­moi­sen tai­de­har­ras­ta­jan unelma täyttyy Tai­tei­den yönä, kun Gal­le­ria 33 avaa ovensa

Inf­luens­sa­ro­kot­teet lop­pu­mas­sa koko maassa – ro­ko­tuk­sia jou­du­taan kes­keyt­tä­mään monin paikoin

Rokotusajan varanneet ihmiset pyritään rokottamaan niin kauan kuin rokoteannoksia riittää.

-
Kuva: Anssi Jokiranta

Influenssarokotteet ovat loppuneet Ylitornion kunnassa, kertoo kunta. Rokotteista ei ole toistaiseksi tulossa lisätoimituksia. Kunta kertoo rokotteiden loppuneen ensimmäistä kertaa rokotusohjelman historian aikana.

Influenssarokotteet ovat loppumassa myös Helsingin, Tampereen, Oriveden ja Turun kaupungeissa sekä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymässä Eksotessa. Uusia rokotusajanvarauksia ei enää tehdä, mutta jo rokotusajan varanneita ihmisiä rokotetaan niin kauan kuin rokoteannoksia riittää.

– Tilanne on todella harmillinen. Meillä olisi täysi valmius rokottaa sekä siihen tarkoitukseen vuokrattuna hyvät ja turvalliset tilat, mutta Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ei pysty toimittamaan kuntiin lisää rokotteita, sanoo tiedotteessa ylihoitaja Jaana Piispanen Turun avoterveydenhuollosta.

Turussa influenssarokotuksia on tänä vuonna koronavirustilanteen vuoksi annettu Turun messukeskuksessa.

Helsinki ja Turku kertovat tiedotteissaan, että influenssarokotteet ovat suuren kysynnän vuoksi loppumassa koko maasta. Rokotteiden riittämiseksi THL on ohjeistanut kuntia ja sairaanhoitopiirejä antamaan rokotteen ensisijaisesti riskiryhmiin kuuluville ihmisille, kertoo Tampere tiedotteessaan.

Oulussa rokotteita on toistaiseksi riittänyt.