Taivaan ilmiöt: Oulun tai­vaal­la nähtiin ai­nut­laa­tui­nen va­lo­il­miö – asian­tun­ti­ja kertoo, mistä oli kyse

Kolumni: Aika kultaa muistot – 1980-lu­kua on pidetty aikana, jolloin olot Suo­mes­sa olivat par­haim­mil­laan

Luitko jo tämän: Kaak­ku­riin ra­ken­tuu muun muassa Rusta ja Stadium Outlet

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Ilves vaihtaa pää­val­men­ta­jaan­sa, vaikka joukkue johtaa sarjaa – Antti Pen­na­nen korvaa Jouko Myrrän

Pennanen on rohmunnut menestystä kotimaisissa ja kansainvälisissä kaukaloissa.

Tampere/Helsinki
Ilves pudotti viime keväänä Kärpät pudotuspeleissä. Nyt joukkue johtaa sarjaa.
Ilves pudotti viime keväänä Kärpät pudotuspeleissä. Nyt joukkue johtaa sarjaa.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Jääkiekon Liigan kärkijoukkue Tampereen Ilves vapautti keskiviikkona yllättäen päävalmentaja Jouko Myrrän tehtävistään ja pestasi tilalle Antti Pennasen, joka ottaa valmennusvastuun välittömästi. Myrrän kanssa samalla ovenavauksella tamperelaisseurasta lähtee myös apuvalmentaja Marko Ojanen.

Ilveksen tiedotteen mukaan Pennasen sopimus kestää kevääseen 2025.

– Liigassa valmentajasopimukset tehdään hyvin varhaisessa vaiheessa ennen seuraavaa kautta. Päästyämme Antti Pennasen kanssa kausia 2023–2025 koskevaan sopimukseen tulimme siihen lopputulokseen, että jo tässä vaiheessa tehtävä muutos palvelisi seuraa parhaiten. Pennasen oltua vapaana näimme seuran kannalta parhaaksi vaihtoehdoksi aloittaa yhteistyömme heti, Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo kertoi tiedotteessa.

Myrrä on Ilveksen pitkäaikainen luottomies. Hän luotsasi seuran A-nuoret Suomen mestariksi 2016 ja työskenteli sen jälkeen liigajoukkueen valmennusryhmässä Karri Kiven apuvalmentajana kolme kautta. Syksyllä 2019 Kivi vapautettiin tehtävistään ja Myrrä nousi päävalmentajaksi.

Viime kaudella Myrrä luotsasi Ilveksen SM-pronssille. Mitali oli tamperelaisseuran edustusjoukkueelle ensimmäinen sitten vuoden 2001.

– Kiitämme Jouko Myrrää ja Marko Ojasta heidän tekemästään työstä Ilveksen hyväksi. Organisaatiomme ja joukkueemme ottivat merkittäviä askelia eteenpäin heidän sopimuskausiensa aikana, Jalo sanoi.

Haluttu nimi

Pennanen, 43, on nuoren polven menestysvalmentaja. Hän johdatti Mikkelin Jukurit Mestiksen mestariksi 2015 ja 2016 ja HPK:n Suomen mestariksi 2019. Vuonna 2021 hän johdatti Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen MM-pronssille ja elokuussa MM-hopealle.

Lisäksi Pennanen on saavuttanut esimerkiksi alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden 2016 ja miesten maailmanmestaruuden 2019 Jukka Jalosen apuvalmentajana.

Pennasen piti valmentaa tällä kaudella KHL-joukkue Helsingin Jokereita, mutta kuvio meni uusiksi Jokerien vetäydyttyä KHL:stä.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että pääsimme pitkään sopimukseen Antti Pennasen kanssa. Hän oli haluttu nimi valmentajamarkkinoilla, ja olemme erittäin tyytyväisiä, että hän valitsi Ilveksen, Jalo kertoi.