Ilves on­nis­tui vihdoin voit­ta­maan Kärpät - Kärp­pä­kas­vat­ti Arttu Ruot­sa­lai­nen teki voit­to­maa­lin jat­ko­ajan vii­mei­sel­lä se­kun­nil­la

Tampereen Ilves voitti pitkästä aikaa Kärpät, kun tupsukorvat hakivat lauantaina vierasvoiton Raksilasta. Kärppien voittomaalin viimeisteli kärppäkasvatti Arttu Ruotsalainen jatkoajan viimeisellä sekunnilla.

Ilves ja Kärpät taistelivat tasaväkisesti Raksilassa.
Ilves ja Kärpät taistelivat tasaväkisesti Raksilassa.
Ilves ja Kärpät taistelivat tasaväkisesti Raksilassa.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Tampereen Ilves otti pitkästä aikaa voiton Kärpistä, kun tupsukorvat voittivat Kärpät Raksilassa Arttu Ruotsalaisen jatkoajan viimeisellä sekunnilla tekemällä läpiajomaalilla. Ottelu päättyi 1–2.

Kärppien ainoasta maalista vastasi Jesse Puljujärvi. 

1.erä

Retrohenkinen ottelu on alkanut Raksilassa. Kärpät luisteli 60-luvun pelipaidoissa jäälle. Ennen peliä jäällä esiteltiin vajaat parikymmentä 60- ja 70-luvun kärppäpelaajaa. 

Pelin ensimmäiset minuutit ovat olleet tunnustelua. Kärpät on kuitenkin ollut osapuolista aktiivisempi ja peli on pyörinyt hieman enemmän Ilveksen puolustuspäässä. 

Raksilan mediakuutiolla näytettiin Pekka Rinteen tekemä NHL-maali ja onniteltiin kärppätaustaista maalivahtia suorituksesta. Ilveksen pelaajista yksi koputteli kaukalon reunaa aplodien merkiksi. Hän oli kärppäkasvatti Arttu Ruotsalainen. 

Kärpät pääsi ylivoimalle ennen erän puoliväliä. Pienen pakkopelipyörityksen päätteeksi Jesse Puljujärvi tälläsi sydämensä kyllyydestä kotijoukkueen johtoon. 

Kärpät tekee avausmaalin 1-0 ylivoimalla. Maalintekijänä on Jesse Puljujärvi.
Video: Telia

Ilves pääsi ylivoimalle heti perään Mikko Niemelän otettua pikkukakkosen. Tupsukorvien pakkopeli oli vaarallista ja Kärpät selvisi takaiskuitta osin onnella. Kiekko kävi kerran kärppämaalin sisätolpassa. 

Ilves sai pakkopelinsä jälkeenkin pidettyä paineen Kärppien päässä. Kotijoukkueen päästessä jälleen vieraiden päätyyn Kärpät pääsi myös ylivoimalle, kun Radek Koblizekia rikottiin. 

Ykkösketjun varaan rakennettu ykkösylivoima pyöri mallikkaasti, mutta ilman tulosta. Kakkosylivoimalla ei pyörinyt edes peli tuloksesta puhumattakaan.

Ilves tasoitti pelin erän viimeisellä minuutilla ex-kärppä Jasse Ikosen maalilla. Syöttöpisteen osumaan kirjasi Oulusta täksi kaudeksi Tampereelle siirtynyt Eetu Päkkilä.  

2.erä

Ottelun toinen erä on käynnissä. 

– Ei ihan paras erä meiltä. Työnteko korostuu tänään, kaukaloon palannut Pyörälä sanoi erätaukohaastattelussa. 

Ilves aloitti toisen erän vahvasti. Tuspukorvat ovat saaneet jo muutaman maukkaan maalipaikankin, mutta osumia ei ole vielä nähty. Kärpät on ollut erän alussa askeleen vieraita perässä. 

Ilves ja Kärpät taistelivat tasaväkisesti Raksilassa.
Ilves ja Kärpät taistelivat tasaväkisesti Raksilassa.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Toisessa erässä ei ole nähty vielä tilastomerkintöjä, eikä voimasuhteissakaan ole tapahtunut suuria muutoksia. Erä lähestyy jo hiljalleen puoliväliä. 

Raksilassa on paikalla 5750 katsojaa virallisen ilmoituksen mukaan. Raksilan katsomosta löytyy myös kaverukset Jussi Jokinen ja Janne Pesonen vierekkäisiltä paikoilta peliä seuraamassa. 

Kärpillä oli loistava maalipaikka ennen erän puoliväliä, mutta Ilves-pelaaja pääsi tuikkaamaan kiekon juuri pois, kun Koblizek makusteli jo maalia mielessään. 

Ilves sai hyvän mahdollisuuden hakea johtomaalia, kun vieraat pääsivät ylivoimalle Jasper Lindstenin otettua estämisjäähyn. Puntit tasoittuivat vajaan minuutin päästä, kun Rober Leino pysäytti Juho Lammikon laittomin keinoin. 

Ilves on heittänyt Kärpille aivan erilaisen haasteen kuin esimerkiksi SaiPa ja TPS viime peleissä. Eikä ensimmäistä kertaa vähään aikaan Raksilassa voittaja ole käytännössä selvillä pelin puoliväliin mennessä. 

Kärppien Juho Lammikko käy kentällä suhteellisen kuumana. Suu käy ja hetki sitten Lammikko hipaisi toista päätuomareistakin, josta raitapaita ei hirveästi innostunut. Lammikon pikkukakkonen ei ole varmasti kovin kaukana. 

Ottelun toinen erä oli maaliton, joten ratkaisu jäi päätöserään. Maalivahtien torjunnat kahden erän jälkeen: Patrik Rybar 14, Lukas Dostal 18. 

3.erä

Ottelun päätöserä on alkanut. 

Erätauolla kumpikaan joukkue ei ole keittänyt erityisen väkeviä käärmekeittoja, sillä voimasuhteisssa ei ole tapahtunut ensimmäisten minuuttien perusteella muutosta. Tasainen miekkailu jatkuu. Vauhtia on aavistuksen toista erää enemmän. 

Kärppien Miska Humaloja otti laidassa vastaan kovan taklauksen. Yleisö vihelteli jo tuomaristolle, kun tilanteesta ei tuomittu Ilvekselle rangaistusta. 

Kärppien nelosketjulla oli hetki sitten vahva vaihto, jossa ketjun jokainen hyökkääjä pääsi yrittämään hyvältä paikalta maalintekoa vuorollaan, mutta tulosta ei tullut. 

Ottelu pysyy sitkeästi tasalukemissa. Molemmat joukkueet käyvät vuoronperään yrittämässä maalintekoa, mutta osumia ei ole nähty. 

Ilves pääsi erän puolivälin jälkeen ylivoimalle Mikko Niemelän kampitusjäähyn ansiosta. Ilveksen ylivoima ei kuitenkaan tuonut tulosta. Kärpät pelasi jälleen vahvaa alivoimapeliä. 

Kärpät sai kiekon maaliin neljä minuuttia ennen päätössummeria. Ilveksen maalivahti Dostalin toimesta maali oli kuitenkin siirtynyt pois paikaltaan ennen kuin kiekko toimitettiin Ilveksen maaliin. Pitkän torikokouksen ja videotarkistuksen jälkeen osuma hylättiin. 

Hetkeä myöhemmin Ilveksen johto-osuma oli lähellä, kun tupsukorvat pääsivät ylivoimahyökkäykseen. Kiekko pomppi kuitenkin Rybarin vartioiman maalin yli. 

Erän viimeinen minuutti on menossa. Raksilassa lähestytään jatkoaikaa. 

Kärpät pääsi lopussa ylivoimalle. Pakkopelin aikana Jakub Krejcik sai kiekon kerran tolppaan, mutta sen lähemmäs kotijoukkue ei voittomaalia varsinaisella peliajalla päässyt.  

Jatkoaika on alkanut. Kärpät pelaa ylivoimalla. Kärppien ylivoima ei kuitenkaan tuonut tulosta. Ilves ratkaisi voiton Mikko Niemelän kiekonmenetyksen jälkeen, kun Arttu Ruotsalainen pääsi läpiajoon ja tuikkasi voittomaalin pelin viimeisellä sekunnilla. Näin Ilves otti ensimmäisen voittonsa Kärpistä pitkään aikaan lukemin 1-2.