Sää: Hel­le­ra­ja pau­kah­ti rikki Oulussa

Kolumni: "Mie­les­tä­ni ty­pe­rin­tä, mitä toi­mit­ta­ja voi tehdä on kir­joit­taa it­ses­tään"

Il­ma­ki­ta­ran maail­man­mes­ta­ruus rat­kot­tiin täy­del­lä Ro­tuaa­ril­la – ja­pa­ni­lai­nen Seven Seas siivosi ja heilui voit­ta­jak­si

Rotuaari tuli nopeasti täpö täyteen väkeä, kun Ilmakitaran MM-kilpailu julistettiin käyntiin Oulussa nyt jo 23. kerran.

-
-

Tämänvuotisen Ilmakitaran maailmanmestaruuskilpailun voittajaksi valittiin Rotuaarilla taiteilija Seven Seas, oikealta nimeltään Nanami Nagura Japanista.

Naisen ilmeikkäät, teatraaliset esitykset tekivät tuomaristoon vaikutuksen. Hän jopa aloitti ensimmäisen kierroksen pukeutumalla siivoojaksi luututen lavan lattiaa. Asu vaihtui pian räväkämpään, ja meno muuttui vauhdikkaammaksi.

Nagura voitti maailmanmestaruuden myös vuonna 2014

Finaalin ajaksi osui sade, mutta vesipisarat eivät haitanneet yleisöä tai saati esiintyjiä. Taivas repesi viimeisen ilmakitaristin annettua esityksensä ja voittaja julistettiin ukkosen jylinän saattelemana. 

Viime vuoden voittaja Matt ”The Airistotle” Burns Yhdysvalloista sijoittui toiseksi ja kolmanneksi tuli kanadalainen Dana Schiemann ”Dana-Saurus Rex”.

Tänä vuonna kisassa nähtiin ennätysmäärä naisia, sillä 15 finalistista kuusi oli naisia.

Jo 23. kerran järjestetty maailmanmestaruusmittelö veti Rotuaarin nopeasti täyteen väkeä. Aapo Rautio ja idean isä Jukka Takalo julistivat juhlallisesti maailmanrauhan nimissä kilpailun avatuksi.

Ilmakitarakisan sääntöihin kuuluu, että mitään apuvälineitä ei saa käyttää. Jokaisella kilpailijalla on 60 sekuntia ilmaista itseään musiikin tahdissa.

Tämänvuotisen Ilmakitaran maailmanmestaruuskilpailun voittajaksi valittiin Rotuaarilla taiteilija Seven Seas, oikealta nimeltään Nanami Nagura Japanista.
Video: Air Guitar World Championships

Vain vähän aikaa sitten Ouluun Jyväskylästä muuttaneet Johanna Tolvanen ja Aleksanteri Levaniemi eivät olleet ennen tätä päivää ikinä kuulleetkaan sellaisesta kuin ilmakitara.

– Isäni on asunut täällä vähän pidempään, ja hän kertoi tästä. Huvittavaltahan tuo vaikuttaa. Saa nähdä, mitä on tulossa, Levaniemi sanoi ennen tapahtuman alkua.

Katso kuvagalleria kilpailusta

Juttua korjattu 25.8. kello 10.31: Aiemmin kilpailun kolmanneksi tiedotettiin tulleen yhdysvaltalaisen Andrew "Flying Finn" Finnin, mutta lauantaina järjestäjä korjasi kolmannen sijan menneen kanadalaiselle Dana Schiemannille.

Viime vuoden voittaja Matt ”The Airistotle” Burns tuli toiseksi ilmakitaransoiton MM-kisoissa Oulussa.
Video: Air Guitar World Championships
Kanadalainen Dana "Dana-Saurus Rex" Schiemann tuli ilmakitaran MM-kisoissa Oulussa kolmanneksi.
Video: Air Guitar World Championships
Yhdysvaltalainen Andrew "Flying Finn" Finn tuli neljänneksi.
Video: Air Guitar World Championships