Il­ma­ki­ta­ra soi rauhaa Ro­tuaa­ril­la jo 24. kerran per­jan­tai-il­ta­na – kar­sin­nas­sa mukana kaksi suo­ma­lais­ta

Oulussa kisataan ilmakitaransoiton maailmanmestaruudesta jo 24. kerran.

Viime vuoden voittaja, japanilainen Nanami "Seven Seas" Nagura saapuu Ouluun puolustamaan mestaruuttaan.
Viime vuoden voittaja, japanilainen Nanami "Seven Seas" Nagura saapuu Ouluun puolustamaan mestaruuttaan.
Kuva: Tiina Wallin

Oulussa kisataan ilmakitaransoiton maailmanmestaruudesta jo 24. kerran. Kisaamaan saapuu ilmaveivaajia kahdestatoista eri maasta, ja pitkästä aikaa mukana on myös pohjoismainen kansallinen voittaja.

Mustien hevosten karsinta pidetään Viihdemaailma Ilonassa torstaina 22. elokuuta kello 22 alkaen.

Finaalipaikasta mittelee 27 kilpailijaa, joista parhaat pääsevät perjantain finaaliin.

Tänä vuonna karsinnassa on mukana kaksi suomalaista, Aapo Rautio Oulusta sekä tubevideoistaan tunnetuksi tullut jalkapalloilija Lassi Hurskainen Helsingistä. Karsinnassa tuomaroivat muun muassa kuvanveistäjä, muusikko ja videotaiteilija Kari "Tykylevits" Tykkyläinen sekä elokuvaohjaaja Juuso Laatio.

MM-finaali alkaa Rotuaarilla perjantaina 23. elokuuta Ilmastonmuutos ja maailmanrauha -symposiumin jälkeen kello 20.

Kansallisia mestareita saapuu kisaamaan Islannista, Isosta-Britanniasta, Saksasta, Ranskasta, Thaimaasta, Australiasta, Japanista, Yhdysvalloista ja Kanadasta.

Mestaruuttaan puolustaa viime vuoden voittaja, japanilainen Nanami "Seven Seas" Nagura. Tapahtuman juontaa yhdysvaltalainen ilmakitaralegenda, Dan ”Björn Türoque” Crane.

Kilpailun voittajalle luovutetaan perinteisesti Matti ja Saara Nevalaisen käsintehty Flying Finn -kitara.

MM-kisan tuomaristossa ovat mukana muun muassa W.A.S.P.-yhtyeessä soittanut kitaristi Douglas Blair ja oululainen tanssitaiteilija Pirjo Yli-Maunula.

Tapahtuman stream on katsottavissa maailmanlaajuisesti osoitteessa https://airguitarworldchampionships.com/striimi/. Tapahtumiin on vapaa pääsy, ei ikärajaa.