koronarokotukset: Kolmas ro­ko­te­kier­ros käyn­nis­tyy Poh­jois-Poh­jan­maal­la

Joukkoliikenne: Lin­ja-au­to­yh­tiö Oulun Tak­si­pal­ve­lua kam­me­taan ulos tar­jous­kil­pai­lus­ta

Pääkirjoitus

Il­mais­ja­ke­lu­leh­ti­kään ei voi jul­kais­ta mitä tahansa

Kansainvälinen juutalaisten asiaa ajava Simon Wiesenthal -keskus sai lopulta tarpeekseen ilmaisjakelulehti Magneettimedian juutalaisaiheisista kirjoituksista.

Kansainvälinen juutalaisten asiaa ajava Simon Wiesenthal -keskus sai lopulta tarpeekseen ilmaisjakelulehti Magneettimedian juutalaisaiheisista kirjoituksista. Keskus on lähettänyt tasavallan presidentti Sauli Niinistölle kirjeen, jossa häntä pyydetään käyttämään arvovaltaansa ja tuomitsemaan Magneettimedian rasistisiksi arvioidut kirjoitukset. Wiesenthal-keskuksen mukaan tekstit rikkovat Euroopan unionin syrjintäsäännöksiä.

Tasavallan presidentin kanslia vahvisti saaneensa kirjeen, mutta ei ole julkisuuteen antanut siitä muuta kommenttia. Eikä oikeastaan tarvitsekaan. Lehden kustantaja Juha Kärkkäinen joutuu aikanaan oikeuteen vastaamaan syytteeseen kansanryhmää vastaan kiihottamisesta. Apulaisvaltakunnansyyttäjä nosti syytteen Magneettimedian aikaisempien kirjoitusten johdosta toukokuussa.

Viimeksi lehti kertoi ”raiskaavista rabbeista”, lapsia seksuaalisesti hyväksikäyttävistä juutalaispapeista, ja väitti valtamedian suojelevan tekoja. Rikosten julkituominen on aivan paikallaan, etenkin kun lehti viittaa tapauksiin, joita viranomaiset ovat tutkineet ja joista on langetettu vankeusrangaistuksia. Pulma onkin siinä, että Magneettimedian mukaan Talmud antaa luvan pedofiliaan.

Lehti on myös julkaissut väitteitä, joiden mukaan juutalaisten systemaattista murhaamista ei koskaan tapahtunut.
Lisäksi lehden vastuusuhteet ovat perin outoja. J.Kärkkäinen Oy:n toimitusjohtaja sanoutuu irti kustantaja Kärkkäisen näkemyksistä, jotka eivät edusta yhtiön arvomaailmaa. Toimitusjohtaja siis sanoutuu irti omistajan näkemyksistä.
Normaalisti näissä tapauksissa toimitusjohtajalle koittaisi lähtö. J. Kärkkäinen Oy ei taidakaan olla normaali yhtiö.