Pääkirjoitus: Suomen side Ruot­siin vah­vem­pi ja ta­sa-ar­voi­sem­pi kuin yli 200 vuo­teen, on jo aika unohtaa komp­lek­sit

Suurpetokeskus: Tuore tar­kas­tus kertoo useista puut­teis­ta Kuu­sa­mon suur­pe­to­kes­kuk­ses­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

IL: Sinisen tu­le­vai­suu­den en­ti­sel­le puo­lue­sih­tee­ril­le Matti Tor­vi­sel­le kovaa kri­tiik­kiä puo­lue­to­ve­reil­ta –  "Ää­rim­mäi­nen nar­sis­ti"

Lapin Kansan tavoittama Torvinen ei halunnut kommentoida jutussa esitettyjä väitteitä, mutta ihmetteli Iltalehden toimintaa: "Keksitty juttu."

Eräs sininen vaikuttaja kertoo puolueen alamäen alkaneen lopullisesti, kun Sininen tulevaisuus sai puoluesihteerikseen kansanedustaja Matti Torvisen.
Eräs sininen vaikuttaja kertoo puolueen alamäen alkaneen lopullisesti, kun Sininen tulevaisuus sai puoluesihteerikseen kansanedustaja Matti Torvisen.

Sinisen tulevaisuuden entinen puoluesihteeri, rovaniemeläinen Matti Torvinen saa puoluetovereiltaan kovaa kritiikkiä Iltalehden torstaina julkaisemassa lehtiartikkelissa.

Jutussa useat puolueen vaikuttajat kertovat syitä siihen, miksei sinisten kannatus lähtenyt nousuun puolueen perustamisen jälkeen.

Monet Iltalehden haastattelemista sinisistä on yhä mukana puolueen toiminnassa, ja he avautuvat asiasta jutussa nimettöminä. Vain puolueen entinen puheenjohtaja Simon Elo esiintyy jutussa nimellään.

Jutussa sinisten heikkoa menestystä puoluekentällä perustellaan muun muassa sillä, ettei perussuomalaisista irtautuneen puolueen jäsenistö näkynyt julkisuudessa. Moni sininen olisi myös kaivannut Timo Soinia näkyvämmin julkisuuteen puheenjohtaja Sampo Terhon rinnalle puolueen alkuhetkillä.

– Eduskuntaryhmän perustaminen sekä kannattajakorttien kerääminen vei rajallisen porukan aikaa ja tarmoa, Simon Elo kertoo Iltalehdelle.

Eräs sininen vaikuttaja kertoo puolueen alamäen alkaneen lopullisesti, kun Sininen tulevaisuus sai puoluesihteerikseen kansanedustaja Matti Torvisen. Rovaniemeläinen lupalakimies valittiin puoluesihteeriksi Tampereen puoluekokouksessa vuonna 2017. Sinisten korkean tason vaikuttaja täystyrmää Torvisen jutussa jyrkin sanoin.

– Äärimmäinen narsisti, joka toimi koko ajan puolueen etua vastaan, nimettömänä pysyneen sinisen kerrotaan sanoneen.

Kyseinen sininen kertoo myös Torvisen nettivideoiden olleen monelle puolueen edustajalle kova pala. Jutussa tuodaan esille muun muassa video, jossa paidattomana esiintynyt Torvinen makasi sängyllä ja haukkui kokoomuksen puheenjohtajaa Petteri Orpoa.

– Jos kuka tahansa muu olisi valittu puoluesihteeriksi, sinisten tie olisi ollut erilainen. Matin ymmärrys ei aina riittänyt valtakunnanpolitiikkaan.

Iltalehden jutun mukaan Torvisen ja puolueen muiden jäsenten välit tulehtuivat lopulta niin pahasti, että puolueen johtoryhmä päätyi pitämään kokouksiaan ilman puoluesihteeriä.

Lapin Kansa tavoitti Matti Torvisen puhelimitse torstai-iltana, mutta hän ei halunnut kommentoida Iltalehden jutussa esitettyjä nimettömiä väitteitä. Sen sijaan hän ihmettelee lehden toimintatapoja.

– Tämä juttu vain kertoo Iltalehden journalismin tasosta. Iltalehti ei ole ollut asian tiimoilta minuun missään yhteydessä. Keksitty juttu, Torvinen kertoo Lapin Kansalle.