Päätoimittajan kolumni: Maailma muut­tuu, mutta median tehtävä on kirkas

Kaupat: Ou­lu­lai­nen ruo­ka­kaup­pa on herk­ku­ja pur­sua­va näh­tä­vyys, jota tullaan ih­met­te­le­mään kauem­paa­kin

Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

IKH-myy­mä­lä­ra­ken­nus paloi Pu­das­jär­vel­lä – palosta ai­heu­tuu mil­joo­nien va­hin­got

IKH-myymälärakennus syttyi palamaan Pudasjärvellä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

-

IKH-myymälärakennus syttyi palamaan Pudasjärvellä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Palo lähti liikkeelle rakennuksen varastosta välipohjasta ja levisi osittain myymälään. Palon sammutustyöt kestivät maanantai-iltaan asti, minkä jälkeen kohde siirtyi jälkivartiointiin.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Pudasjärven Pietarilantielle hieman ennen kelloa kolmea yöllä. Kohteeseen saapunut vartija havaitsi rakennuksen olevan tulessa.

Pelastuslaitoksen ensimmäisen yksikön saapuessa paikalle noin kello kolmelta rakennuksen toinen pääty oli kauttaaltaan tulessa.

-

Pelastuslaitos aloitti sammutustoimenpiteet kohteessa. Paikalla oli yksiköitä Kuusamosta, Oulusta, Haukiputaalta, Kiimingistä ja Taivalkoskelta. Yhteensä paikalla oli 16 raskasta pelastusajoneuvoa, viisi sammutusautoa, kuusi säiliöautoa ja kaksi puomitikasautoa.

Palossa tuhoutui reilu tuhannen neliön myymälä ja varastotila, kerrotaan pelastuslaitokselta. 

– Joitakin satoja neliötä tulee vielä kärsimään sammutusveden aiheuttamista vahingoista, kertoi päivystävä palomestari Marko Hottinen maanantaina päivällä.

Isot omaisuusvahingot

Poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi. Se pyytää silminnäkijöiden havaintoja Perhemarketin tai Pudasjärven Neste-aseman lähistöllä liikkuneista henkilöistä tai ajoneuvoista maanantain vastaisen yön ajalta.

Palossa ei sattunut henkilövahinkoja, mutta omaisuusvahingot ovat mittavat. 

IKH-myymälässä myydään tuhansien eurojen arvoisia maatalouskoneiden osia, työkaluja ja muita tarvikkeita. Myymälä tuhoutui palossa kokonaan.

Pudasjärven IKH-myymälän omistavan Pertti Heikkinen Ky Perhemarket Pudasjärven varatoimitusjohtaja Pasi Ojala arvioi, että tulipalosta aiheutuneet vahingot ovat miljoonien suuruisia.

– Tarkkaa arviota on vaikea sanoa tässä vaiheessa, mutta herkästi puhutaan miljoonavahingoista, Ojala toteaa.

Yhtiön toimitusjohtaja Pertti Heikkinen sai itse tiedon palosta kolmen aikaan yöllä. Vielä ei ole tietoa, miten yhtiö jatkaa. 

– Vahinkojen suuruutta on vaikea sanoa tässä vaiheessa, mutta miljoonien vahingoista puhutaan, Heikkinen toteaa.

Palossa tuhoutunut osasto oli työkalu- ja rakennustarvikeosasto, kertoo Ojala. Yhtiö alkaa tiistaina selvittää asioita vakuutusyhtiöiden kanssa. Pudasjärven pisteessä työskentelee kymmenestä kahteenkymmeneen työntekijää.

– Pidämme henkilökunnan kanssa nyt kriisipalaverin, miten tästä edetään. Selvittelyt vakuutusyhtiöiden kanssa alkavat mahdollisimman pian, toteaa Heikkinen. 

– Vielä en osaa sanoa, miten tästä jatketaan eteenpäin. Tämä päivä menee jälkisammutuksiin, huomenna ja ylihuomenna alamme käsitellä tulipaloa vakuutusyhtiöiden kanssa, Ojala sanoi maanantaina.

-
Kuva: Juha Puhakka