Analyysi: Oulun jät­ti-in­ves­toin­nit kan­nat­taa tehdä vaikka ris­kil­lä

Oulu: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Iin ym­pä­ris­tö­tal­koi­den puu­ha­mies joh­ta­jak­si Ouluun - uu­des­sa­kin teh­tä­väs­sään pääs­tö­vä­hen­tä­jä joutuu vä­hen­tä­mään myös kuluja

Oulun uudeksi konsernijohtajaksi valittu Ari Alatossava jättää Iin kunnanjohtajan pestin ja siirtyy Ouluun. Teknologiakaupungin kannattaa hyödyntää uuden johtajansa kokemusta ilmastojohtamisesta

Iin nykyinen kunnanjohtaja Ari Alatossava on Oulun uusi konsernijohtaja. Kaupunginhallitus teki valintapäätöksen yksimielisesti tiistaina.

Alatossava on hoitanut Iin kunnanjohtajan virkaa kuusi vuotta. Sitä ennen hän on ollut toimitusjohtajana eri yrityksissä 15 vuoden ajan.

Konsernijohtajan posti on Oulun virkamiesjohdon kakkospaikka heti kaupunginjohtajan jälkeen. Oulussa pohditaan siirtymistä pormestarimalliin kaupungin johtamisessa, ja jos siihen päädytään, tulee konsernijohtajasta kaupungin virkakunnan ykkönen.

Alatossavan toimenkuva on laaja ja vastuu ja työtaakka sen mukaiset. Konsernijohtajan tehtäviin kuuluvat muun muassa kaupungin talouden ohjaaminen, kaupunkikonsernin omistajaohjaus ja rakennusomaisuuden hallinta. Työhön kuuluvat lisäksi palveluverkkosuunnittelun valmistelu ja sen täytäntöönpanon ohjaus sekä hankintojen ja hanketoiminnan ohjaus.

Konsernijohtaja vastaa valmistelusta kaupunginhallitukselle ja konsernijaostolle ja toimii myös asioiden esittelijänä. Hän on myös kaupunginjohtajan ensimmäinen varahenkilö.

Alatossava astuu isoihin saappaisiin. Virkansa  eläkkeelle jäämisen takia huhtikuun alussa jättävä konsernijohtaja Jukka Weisell tunnetaan työnsä hyvin hallitsevana ja vahvana johtajana, jonka ääntä on kuunneltu Oulussa, mutta myös muualla.  Weisellilla on seuraajansa Alatossavan lailla takanaan kokemusta kuntien johtamisesta.

Kuntatalouden haasteet ovat tulleet Ari Alatossavalle tutuiksi jo Iissä. Yhtään helpompia aikoja hänelle ei ole Oulussakaan luvassa. Kaupungin talouden näkymät ovat heikkenemässä ja varmaa on, että kipeää tekeviä päätöksiä joudutaan tekemään myös Alatossavan johdolla. Yksi suuri uuden konsernijohtajan eteen heti tuleva asia on sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus ja siihen liittyvät päätökset muun muassa toimitiloista.

IlmastoAreena kokoaa ilmastoasioista kiinnostuneita kesäisin Iihin. Kuva on viime kesän tapahtumasta, joka järjestettiin elokuussa.
IlmastoAreena kokoaa ilmastoasioista kiinnostuneita kesäisin Iihin.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.