Mainos

Iin Kuk­ka­kau­pas­sa ja Keijun Kuk­ka­puo­dis­sa eletään vuoden kii­rei­sim­piä viik­ko­ja – kuk­ka­kau­pan arjessa voi nähdä koko ihmisen elin­kaa­ren syn­ty­mäs­tä kuo­le­maan

Iin Kukkakaupassa ja Keijun Kukkapuodissa voi luottaa laatuun ja ammattitaitoiseen asiakaspalveluun.

Iin Kukkakaupassa asiakkaita palvelevat Maria Pinola, Maarit Kova ja Ulla-Maija Turunen.
Iin Kukkakaupassa asiakkaita palvelevat Maria Pinola, Maarit Kova ja Ulla-Maija Turunen.

Iin Kukkakaupassa ja Kempeleen Keijun Kukkapuodissa eletään vuoden kiireisimpiä viikkoja. Takana on poikkeuksellinen vuosi, mutta tutut jouluperinteet eivät ole kadonneet minnekään. Ihmiset haluavat koristaa kotiaan jouluksi ja kauniit joulukukat kuuluvat tärkeänä osana joulusomistukseen.

Iin kukkakaupan Maarit Kovan oma lempijoulukukka on valkoinen amaryllis. Amaryllis on myös asiakkaiden suosiossa vuodesta toiseen niin leikko- kuin ruukkukukkanakin. Myös joulutähti pitää pintansa yhä edelleen, ja jouluruusut ovat vuosi vuodelta suositumpia.

”Tänä vuonna leikkokukissa on runsaasti värjättyjä kukkia: kultaa, hopeaa, platinaa ja shampanjaa. Niillä saa juhlavuutta kimppuihin, jos haluaa kokeilla perinteisten värien lisäksi jotain muutakin.”

Kukkakauppa on mukana elämän ikimuistoisissa hetkissä

Iin kukkakaupalla on pitkät perinteet, sillä se on toiminut Iissä jo yli 50 vuotta. Sen perusti suntiona toiminut Arvo Kova yhdessä puolisonsa Elman kanssa, ja kukkakauppa toimi tärkeänä osana Arvo Kova Oy:n hautauspalveluita. Ensin kukkakauppa oli Kovan perheen kotona, mutta 1980-luvun alkupuolella Iin kukkakauppa ja hautaustoimisto muuttivat nykyiselle paikalleen Iin keskustaan, torin laidalle.

Iin kukkakauppa sijaitsee aivan Iin keskustassa.
Iin kukkakauppa sijaitsee aivan Iin keskustassa.

Maarit Kova on iiläisille kukkakaupassa asioiville tuttu kasvo. Maarit on työskennellyt kukkakaupassa jo yli 30 vuoden ajan.

”Minä menin yhden Kovan perheen pojista kanssa naimisiin. Kun odotin esikoistamme, anoppi pisti minut Kempeleeseen kukkiensidonnan peruskurssille. Kun äitiysloma loppui, yksi kukkakaupan työntekijöistä jäi eläkkeelle, ja anoppi alkoi kyselemään, tulisinko minä tilalle. Sitten tein sen päätöksen, että tulen”, Maarit kertoo.

Iin kukkakauppa ja Kempeleen Keijun kukkapuoti ovat tärkeä osa Oulun hautaustoimiston palveluita. Sekä Keijun kukkapuodista että Iin kukkakaupasta saa kaikenlaisia sidontoja vuosien kokemuksella: vauvakimppuja, morsiuskimppuja, erilaisia asetelmia, kukkalaitteita ja arkunkoristeita.

Maaritin mielestä parasta työssä ovat ihmiset. Kukkakaupan arjessa näkee koko elämän kirjon aina syntymästä kuolemaan. Kukkakaupan työntekijät kulkevat asiakkaidensa rinnalla elämän iloissa ja suruissa.

”Tässä työssä näkee koko ihmisen elinkaaren ja on sillä tavalla aivan likellä ihmistä. Siinä samalla oppii myös tuntemaan asiakkaat. Joskus ihmiset tulevat ostamaan kukkia ja sanovat, että ’sinähän se tiedät, mistä kukista se tykkää’”, Maarit naurahtaa.

Kempeleessä sijaitsevassa Keijun kukkapuodissa palvelevat Veera Niemelä ja Anniina Arokylä.
Kempeleessä sijaitsevassa Keijun kukkapuodissa palvelevat Veera Niemelä ja Anniina Arokylä.

Iin kukkakaupalla on myös itsepalvelumyymälä

Kukkakaupoissa asioivien määrä on laskenut viime vuosien aikana, sillä ihmisten ostokäyttäytyminen on muuttunut. Kova haluaa muistuttaa, että kukkakaupoissa asioiminen on tärkeää, jotta palveluita voidaan taata myös jatkossa. Marketeista ei saa esimerkiksi yksilöllisiä kukkalaitteita tai morsiuskimppuja.

”Kukkakaupasta saa yksilöllisiä, käsityönä tehtyjä laadukkaita tuotteita. Kukkia ei ole vain laitettu ämpäriin, vaan joku on hoitanut niitä huolellisesti ja joku tekee kimpun juuri sinulle. Meiltä saa samalla myös kukkien hoito-ohjeet.”

Poikkeuksellisen vuoden aikana verkkokauppatilausten määrä on kasvanut. Iin kukkakaupalla on ollut jo kolmen vuoden ajan kukkien verkkokauppa, josta voi tilata kukat suoraan kotiovelle toimitettuna.

Kukkien verkkokauppa oli täydessä loistossaan viime keväänä.

”Korona-aika on lisännyt huomattavasti verkko-ostoksia ja yleensäkin kukkien lähettämistä. Ei sellaista pääsiäistä ole ollut kuin tänä vuonna oli. Ja tälläkin hetkellä verkkokauppatilauksia on normaalia enemmän”, Maarit kertoo.

Keijun kukkapuodin voi löytää Kempeleestä osoitteesta Ollilantie 4.
Keijun kukkapuodin voi löytää Kempeleestä osoitteesta Ollilantie 4.

Iin kukkakaupan viereisessä rakennuksessa toimii myös itsepalvelukukkamyymälä. Hyvän kokoisessa itsepalvelumyymälässä on laajavalikoima kukkakaupan tuotteita, jotka maksetaan paikan päälle joko käteisellä tai kortilla.

Itsepalvelumyymälä on auki päivittäin kello 8–21. Maarit Kova on hyvillään siitä, että itsepalvelumyymälän avulla Iissä voidaan tarjota kukkakauppapalveluita vuoden jokaisena päivänä.

”Myymälässä on aina kukkia ja sinne voidaan toimittaa myös tilauksia: jos asiakas tilaa ennakkoon tietynlaisen kimpun, sen voi käydä hakemassa myöhemmin itsepalvelumyymälästä”, Kova vinkkaa.

Arvo Kova Oy:n kukkakaupat Iissä ja Kempeleessä palvelevat asiakkaitaan elämän tärkeimmissä hetkissä. Tutustu kukkakauppoihin osoitteessa https://www.arvokovaoy.fi/.