Liikenne: Sii­ka­joen­ky­läl­lä kaikki tie­tä­vät, missä on Suomen surkein tie – ­Ka­le­va testasi reitin

Luitko jo tämän: Kes­ki-ikää lä­hes­ty­vien naisten kuo­le­mat li­sään­ty­neet, ko­ro­na­ta­pauk­set eivät selitä kasvua

Pääkirjoitus: Seppien syn­ty­mi­nen vaatii myös lä­hi­ope­tus­ta ja oh­jaus­ta, ja nyt liian moni am­mat­tiin opis­ke­le­va jää niitä vaille

IIK !! -fes­ti­vaa­li kah­del­la huu­to­mer­kil­lä

Ii Oulun seudun uusin elokuvafestivaali on nimeltään IIK !!Se keskittyy kauhuelokuviin ja splatteriin.IIK !!

Ii Oulun seudun uusin elokuvafestivaali on nimeltään IIK !! Se keskittyy kauhuelokuviin ja splatteriin. IIK !! järjestetään Halloween-aikaan 1.-3. marraskuuta Iissä.

Ensimmäisellä kerralla teemana on korpikauhu.

"Ii on paikkakuntana kuin luotu kauhuelokuvien esittämiseen. Syksyinen sateinen kylänraitti, tumma joki ja mereltä tuleva viima yhdistettynä pimeään ja koleaan säähän marraskuussa", maalailee festivaalitiedote.

"IIK tuli mieleeni yöllä bussissa. IIK pyöri päässäni kaksi vuotta, ja ryhdyin toteuttamaan idean vasta kun en enää ottanut sitä liian vakavasti", kertoo festivaalijohtaja Heikki Timonen.
Kauhuelokuvafestivaalin ideoija ei itse tykkää kauhuelokuvista, koska ne ovat niin kauheita. Kauhu ei ole Timosen suosikkigenre, vaikka hän onkin katsonut frankensteinit, draculat ja nosferatut.

IIK !! -festivaalin esityssarjassa nähdään yhdeksän elokuvaa: Toxic Avenger 1-2, Blair Witch 1-2, Boogeyman, The Driller Killer, Zeder, Angustia ja Silmä silmästä.

Kotimaisista mukana ovat Kuutamosonaatti ja Kadunlakaisijat. Ne ovat molemmat "ainoan suomalaisen kauhuelokuvaohjaajan" Olli Soinion ohjauksia, jota on myös pyydetty festivaalin vieraaksi.

Erikoisesti Timonen haluaa mainita iiläisen porukan, veljesten Jussi ja Lauri Haukkamaan sekä kumppaneiden elokuvan Jäätävä polte 3. Siitä on oma esityksensä festivaalin avajaispäivänä.

Festivaalin kuuluu myös splatter-lyhytelokuvakilpailu, joka on avoin kaikille media- ja elokuva-alan ammattilaisille, opiskelijoille ja harrastajille. Ilmoittautumisaika jatkuu 1. lokakuuta saakka. Mukaan mahtuvat kaikki alle 5-minuutin mittaiset videot/ elokuvat. Pidemmille ansioituneille teoksille järjestetään oma katselmus.

"Splatter on elokuvagenre, jolle on ominaista kohellus, räiskeet ja roiskeet, runsas veren määrä sekä huumori", kilpailun järjestäjä määrittelee.

Elokuvien esityspaikka on legendaarinen Iin työväentalo Kino-Kulma ja videoiden Nättepori.

"Kino-Kulmassa on katsottu leffoja viimeksi 80-luvulla. Siellä on kaksi upeata projektoria, 50-luvulta olevia italialaisia Vittorio-merkkisiä. Jos saamme ne toimimaan, se on kulttuurihistoriallinen teko", Heikki Timonen riemuitsee.

Kolmas kokonaisuus IIK !! -festivaalissa on vuoden kauhukakara kauneuskilpailu 2-10-vuotiaille.

"Jokainen Suomen kansalainen voi lähettää kisaan kymppikuvia. Valokuvan mukana olisi hyvä liittää selvitys, miksi kohde on kauhukakara, jos se ei kuvasta käy selville", neuvoo Timonen.

Kauhukakara-kisa on vastaisku Päivänsäde-kilpailuille.

Kauhukakaroiden kuvia voi lähettää osoitteeseen Heikki Timonen, Illintie 11, 91199 Ii.

Kauhuelokuvafestivaalilla tekee comebackin oululais-tamperelainen bändi Murnau. Bändi on soittanut viimeksi tasan 10 vuotta sitten.

IIK !! -festivaalin järjestää Iikkuvat-yhdistys. Toiminnassa ovat mukana mm. Antti Näyhä, Janne Kaakinen, Antti Autio, Pasi Nyyssönen ja Hilkka Suvanto. Yhteistyökumppanina on Oulun Elokuvakeskus ry.

Festivaalin ainoa rahoittaja on Suomen kulttuurirahaston Pohjois-Pohjanmaan rahasto 6 500 eurolla.