Tilaajille

Iihin suun­ni­tel­laan maail­man kor­kein­ta tuu­li­puis­toa – ky­lä­läi­set vas­tus­ta­vat voi­mak­kaas­ti: "Ii on jo uh­ran­nut tar­peek­si maitaan ja ve­sis­tö­jään"

Iin Ollinkorpeen suunnitellun puiston pinta-ala on noin 144 neliökilometriä. Se on yli 20 000 jalkapallokentän kokoinen alue.

Iin Ollinkorpeen suunnitellun puiston pinta-ala on noin 144 neliökilometriä. Se on yli 20 000 jalkapallokentän kokoinen alue. Iissä on noin 50 toiminnassa olevaa tuulivoimalaa. Kunnanjohtaja Ari Alatossavan mukaan kunta on otollinen alue tuulivoimalle muun muassa tuulen ja maaperän vuoksi.

Ilmatar Energy Oy suunnittelee Ollinkorpeen tuulivoimalapuistoa. Alueelle tulisi tämänhetkisten suunnitelmien mukaan enintään 63 voimalaa. Ne olisivat 300 metrin kokonaiskorkeudellaan tiettävästi maailman korkeimmat.

Ollinkorven voimaloiden yksikköteho on 5–9 megawattia. Suomen tuulivoimayhdistyksen tietojen mukaan suurimmat voimalat ovat nykyisin tehokkuudeltaan noin 5 megawattia. Ilmattaren toimitusjohtajan Erkka Saarion mukaan Ii valikoitui esiselvityksen perusteella potentiaaliseksi alueeksi tuulivoimatuotannolle.