Mainos

Hyvä mark­ki­na­ti­lan­ne no­peut­taa mök­ki­kaup­po­ja – vä­lit­tä­jä: ”Kaikki kohteet eivät ehdi jul­ki­seen mark­ki­noin­tiin”

Suomalaiset keskittyvät kotimaahan sijoittamiseen, kun ulkomaille ei voi lähteä. Mökkibuumissa on havaittavissa sekä uusia trendejä että kestäviä suosikkeja. Kaikki kohteet eivät kuitenkaan päädy julkiseen markkinointiin.

Nykyisiä mökkitrendejä sijainnin suhteen ovat isot järvet, matkailukeskukset, asutuskeskusten lähistöt sekä uudempina trendeinä eräkohteet.
Nykyisiä mökkitrendejä sijainnin suhteen ovat isot järvet, matkailukeskukset, asutuskeskusten lähistöt sekä uudempina trendeinä eräkohteet.

”Sellainen havainto on, että korona-aikana ihmiset ovat selvästikin päättäneet sijoittaa Suomeen ja lomakiinteistöihin – varmaan puhtauden ja turvallisuuden takia”, toteaa tämänhetkisestä markkinatilanteesta Raimo Petäsnoro, LKV Rantamökin vastaava välittäjä ja toimitusjohtaja.

Kun ulkomaanmatkoille ei ole päästy, säästyneet rahat on voinut sijoittaa vaikkapa mökkiin tai muuhun vapaa-ajan asuntoon. Petäsnoron mukaan myös ulkomaalaisten kiinnostus Suomen kohteisiin on jonkin verran kasvanut.

Suosituimpia alueita

”Yleinen trendi on se, että vapaa-ajan paikoista suosituimpia ovat asutuskeskusten ja suurten kaupunkien läheiset kohteet, suuret järvet ja matkailukeskukset.”

Matkailukeskuksien asunnoista voi kokeneen välittäjän mukaan saada jopa omansa pois myytäessä. Myös luonnon ja eräkohteiden trendi on selvästi nousussa.

Kannattaa olla aina välittäjään yhteydessä, sillä kaikki mökkikohteet tai tontit eivät ehdi julkiseen markkinointiin.
Kannattaa olla aina välittäjään yhteydessä, sillä kaikki mökkikohteet tai tontit eivät ehdi julkiseen markkinointiin.

”Esimerkiksi Oulujärven ympäristössä on erämaamaisuutta, mutta ollaan kuitenkin lähellä isoa kaupunkia. Muita haluttuja seutuja ovat esimerkiksi Pielisen ympäristö ja isot järvialueet vaikkapa Suomussalmella ja Kuhmossa”, Petäsnoro kertaa.

Jos kalastus ja metsästys ovat lähellä sydäntä, kannattaa suunnata itään.

”Esimerkiksi Kuusamossa on todennäköisesti Euroopan puhtain luonto: se on etäisin mahdollinen paikkakunta mistään saastuttavista kohteista. Pohjois-Karjalasta ja Kainuusta löytyy paljon kansallispuistoja tai vaikkapa retkipalveluita. Ja puhdasta sekä turvallista on!”

Markkina vetää

”Jos hakee tietyltä alueelta, pitäisi olla meihin rohkeasti yhteydessä, koska kaikki kohteet eivät välttämättä ole julkisessa markkinoinnissa”, Petäsnoro vinkkaa. ”Ne kohteet, joita ei ole julkaistu tietyissä yleisimmissä kanavissa, jäävät etsiviltä näkemättä.”

”Markkina vetää hyvin, mutta hinnoissa ei ole tapahtunut suurta muutosta. Matkailu- ja asutuskeskusten lähellä hinta on saattanut nousta, mutta pääsääntöisesti ei.”

LKV Rantamökki ottaa vastaan lisää välitettäviä kohteita ympäri Suomen.
LKV Rantamökki ottaa vastaan lisää välitettäviä kohteita ympäri Suomen.

Vankka välittäjä

”Lukumäärällisesti tonttien välitys tapahtuu ihan omassa sarjassaan meillä: isoja toimeksiantajia ovat Silvestica Green Forest Finland Oy, UPM Kymmene Oyj, United Bankers ja FIM Metsä Erikoissijoitusrahasto – ja toki meillä on myös kymmeniä yksityisten tontteja”, Petäsnoro luettelee. ”Näillä toimijoilla on yhteensä vajaat 700 rantatonttia myytävänä kauttamme, ja yhteistyö sujuu hyvin.”

Tonteista LKV Rantamökki pystyy tarjoamaan hyvän tietopaketin.

”Lähtökohtaisesti olemme käyneet jokaisessa välittämässämme kohteessa paikan päällä. Kuvissa pyritään aina olemaan realistisia, ja myös tonttikohteistamme on pääsääntöisesti saatavilla ottamamme 360-kuvat. Ajantasaisesta luettelosta löytyy aina pinta-alat, hinnat, rakennusoikeudet, osoitteet, linkit kuviin ja videoihin ja sivustoille, joissa kohde on näytillä… Paketti on kattava”, Petäsnoro vakuuttaa.

”Olemme välittäneet puolitoistatuhatta tonttia, loma-asuntoa, mökkiä ja metsäkiinteistöä vuodesta 1993 lähtien, pääosan Suomi-neidon vyötäröllä”, hän lisää.

Petäsnoro muistuttaa yrityksensä ottavan mielellään myyntiin monenlaisia kohteita: hyviä tontteja, mökkejä, matkailukeskusten asuntoja ja osakkeita kuin metsäkiinteistöjäkin.

LKV Rantamökki on harvoja pelkästään vapaa-ajan kohteisiin ja metsäkiinteistöihin erikoistuneita kiinteistönvälittäjiä. Yksittäisiä toimeksiantoja on kuitenkin kertynyt myös näiden ulkopuolelta.

”Ammattitaidon mukaan olemme pystyneet välittämään myös yksittäisiä omakotitaloja ynnä muuta. Yhteensä toteutettuja asiakkaiden toimeksiantoja on kertynyt vuosien mittaan jo noin 1600 kappaletta.”

LKV Rantamökki Oy:

Perustettu 1993

Vapaa-ajan asuntoihin, lomarakennuspaikkoihin ja metsäpalstoihin erikoistunut kiinteistönvälitysliike

Toimistot Oulussa ja Rovaniemellä

LKV Rantamökin myynnissä olevia kohteita voi selata yrityksen nettisivuilta.