Nä­kö­kul­ma: Ou­lu–­Hel­sin­ki-len­nos­ta voi joutua mak­sa­maan itsensä ki­peäk­si, vaikka samaan aikaan ul­ko­mail­le pääsee huo­mat­ta­vas­ti hal­vem­mal­la

Puo­lus­tus­mi­nis­te­riö haluaa ris­ki­ana­lyy­sin Fen­no­voi­man ydin­voi­ma­la­hank­kees­ta – yhtiö tun­nus­taa Ve­nä­jä-kyt­kök­sen riskin pro­jek­til­le

Mainos: Kalevan ti­laa­jan kump­pa­ni­etu­na liput puoleen hintaan Kär­pät-Pe­li­cans ke 27.10. peliin.

Hylje yllätti ka­las­ta­jan Top­pi­lan­sal­mes­sa – "Kat­soin en­sik­si, että haukiko se siellä mul­jah­ti"

Oululainen Iiro Mikkonen oli kalastamassa Toppilansalmessa perjantai-iltana, kunnes hän huomasi rantavedessä erikoista liikehdintää.

Video: Iiro Mikkonen

Oululainen Iiro Mikkonen oli kalastamassa Toppilansalmessa perjantai-iltana, kunnes hän huomasi rantavedessä erikoista liikehdintää. 

– Joku täplikäs liikkui vedessä. Katsoin ensiksi, että haukiko se siellä muljahti, kunnes tajusin, että hyljehän se oli. 

Mikkosen mukaan hylje pyöri ja sukelteli rannan edustalla noin viitisen minuuttia, kunnes se jatkoi uiskenteluaan Toppilan telakalle päin. 

– Pikkukaloja hyppi siinä niin pirusti. Ne varmaan houkuttelivat pienen hylkeen paikalle. Kivellä heitin viereen, että heräiskö se siitä. Nosti se päätään, mutta jatkoi sitten matkaansa.

Toinen kalastaja saapui paikalle juuri, kun hylje lähti jatkamaan kalareissuaan. 

– Sanoin kuitenkin hänelle, että varo hyljettä, jos aiot kalastella, Mikkonen kertoo.