Junat: Vaunu putosi kis­koil­ta – ai­heut­taa häi­riö­tä myös Oulusta läh­te­väl­le ja saa­pu­val­le ju­na­lii­ken­teel­le

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Huu­mei­den käy­tös­tä on oltava ran­gais­tus­uh­ka - ei ran­gais­tuk­sia voi sen vuoksi pois­taa, että ne ai­heut­ta­vat huonoa omaa­tun­toa

Kun lisäksi istuvan hallituksen eräät ministerit ovat selkeästi antaneet huumausainemyönteisiä lausuntoja, niin tästä nuoret ihmiset käsittävät, ettei huumeiden käyttö voi olla pahasta.

Sunnuntaikäräjissä (Kaleva 7.6.) THL:n edustaja toteaa: "25–34-vuotiaista nuorista aikuisista on 45 prosenttia kokeillut tai käyttänyt laittomia huumeita. Voi kysyä, onko järkevää kohdella puolta ikäluokasta  rikollisina?" Ei kukaan heitä ole niin kohdellut, koska luvut perustuvat kyselytilastoon, ei siis annettuihin rangaistuksiin?

Arvattavasti jokainen saman ikäluokan edustaja on ajanut niin korkeaa ylinopeutta, että olisi saanut ankaramman rangaistuksen kuin huumekäyttäjä. Ei rangaistuksia sen vuoksi voi poistaa, että ne aiheuttavat huonoa omaatuntoa, vaikka niistä rikoksista ei olisi jäänyt kiinni. Sehän on sitä ennaltaehkäisyä.