"Husu" Hussein kertoo saa­neen­sa huo­mau­tuk­sen tak­si­fir­mal­ta – "Jat­kos­sa edel­ly­tän it­sel­tä­ni pa­rem­paa käy­tös­tä ja har­kin­ta­ky­kyä"

Helsingin kaupunginvaltuutettu Abdirahim "Husu" Hussein (sd.) ei puhunut totta kertoessaan marraskuun aluessa, että hän jätti rasistisen asiakkaan yöllä taksin kyydistä.

Kuvassa toimittaja Abdirahim " Husu " Hussein. Pakolaiset. Mahanmuuttaja. Oleskelulupa. Sodat. Helsinki 07. Lokakuu 2013. COM.PIC / MAURI RATILAINEN
Kuvassa toimittaja Abdirahim " Husu " Hussein. Pakolaiset. Mahanmuuttaja. Oleskelulupa. Sodat. Helsinki 07. Lokakuu 2013. COM.PIC / MAURI RATILAINEN
Kuva: Mauri Ratilainen

Helsingin kaupunginvaltuutettu Abdirahim "Husu" Hussein (sd.) ei puhunut totta kertoessaan marraskuun alussa, että hän jätti rasistisen asiakkaan yöllä taksin kyydistä.

Taksinkuljettajana työskentelevä kaupunginvaltuutettu Hussein myönsikin myöhemmin, ettei hän jättänyt rasistista kieltä käyttänyttä asiakasta kyydistä bussipysäkille Tuusulanväylällä. Hän myös pyysi tekoaan anteeksi.

Hussein sai tapauksen vuoksi valtuustoryhmältään rangaistuksen, ja hänet erotettiin yli puoleksi vuodeksi ryhmästä.

Nyt Hussein kertoo Twitterissä, että hän on saanut huomautuksen taksifirmalta.

– Taksi Helsingin laatutoimikunnan selvitys on valmistunut ja olen saanut toimikunnalta huomautuksen asiakaspalveluasenteeseen ja käytökseen liittyen. Suhtaudun huomautukseen vakavasti. Jatkossa edellytän itseltäni parempaa käytöstä ja harkintakykyä. Asia on osaltani käsitelty, Hussein kirjoittaa.

Poliisilla on tutkittavana Husseiniin kohdistuneita epäiltyjä rasistisia tekoja, joita tutkitaan muun muassa vainoamisena. Tekojen epäillään jatkuneen pitkään.