Pääkirjoitus: Suomen side Ruot­siin vah­vem­pi ja ta­sa-ar­voi­sem­pi kuin yli 200 vuo­teen, on jo aika unohtaa komp­lek­sit

Suurpetokeskus: Tuore tar­kas­tus kertoo useista puut­teis­ta Kuu­sa­mon suur­pe­to­kes­kuk­ses­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

HS: SRK:n Hän­ni­sen eron läh­tö­las­ken­ta alkoi kir­jees­tä

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen (SRK) pääsihteerin Tuomas Hännisen eron lähtölaukauksena oli erään naisen SRK:n johtokunnan jäsenelle tai jäsenille lähettämä kirje, jossa esitettiin raskauttavia tietoja Hännisestä.

Tuomas Hänninen jäi sairauslomalle vajaa viikko johtokunnan kokouksen jälkeen.
Tuomas Hänninen jäi sairauslomalle vajaa viikko johtokunnan kokouksen jälkeen.
Kuva: Pekka Ala-aho

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen (SRK) pääsihteerin Tuomas Hännisen eron lähtölaukauksena oli erään naisen SRK:n johtokunnan jäsenelle tai jäsenille lähettämä kirje, jossa esitettiin raskauttavia tietoja Hännisestä. Kirjeestä uutisoi maanantaina Helsingin Sanomat.

Johtokunta käsitteli kokouksessaan 14. joulukuuta kirjettä sekä lausuntoja, joita Hänninen on aikaisemmin antanut lasten hyväksikäytöstä.

Esillä oli muun muassa Hännisen Lahdessa vuonna 2009 pitämä seurapuhe, jossa hän rinnasti insestin pikkurikkomukseen.
Helsingin Sanomien mukaan kokouksessa käsiteltiin myös lehdistömateriaalia, jossa kuvailtiin, mitä liikkeen piirissä oli tehty lastensuojelun hyväksi, ja erityisesti poliisin ja lestadiolaisten hyväksikäyttörikoksia koskevaa tiedotussopimusta. Teksti oli Hännisen laatima, ja hän joutui jälkeenpäin selittelemään sitä julkisuudessa.

Tuomas Hänninen jäi sairauslomalle vajaa viikko johtokunnan kokouksen jälkeen. Sairausloman perusteeksi ilmoitettiin työuupumus.

Hänninen aloitti SRK:n pääsihteerinä vuoden 2011 alussa. Muodollisen eronpyyntönsä hän jätti 27. joulukuuta 2013. Hän pyysi eroa henkilökohtaisiin syihin vedoten.

Seuraavana päivänä asiasta kerrottiin Jyväskylään kokoontuneille puhujille. Samassa tilaisuudessa SRK:n johtokunnan puheenjohtaja Olavi Voittonen vahvisti jättävänsä tehtävänsä puheenjohtajana kesällä.

Helsingin Sanomien uutinen.