HS: Oulun kau­pun­gin­joh­ta­ja Päivi Laajala ei ole pää­se­mäs­sä lop­pu­suo­ral­le Kelan pää­joh­ta­ja­va­lin­nas­sa

Lehden tietojen mukaan valinnassa kalkkiviivoille on pääsemässä kaksi ehdokasta, joista toinen on Husin johtaja Lasse Lehtonen ja toinen Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Hanna Tainio.

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala on hakenut Kelan pääjohtajan paikkaa. Helsingin Sanomien tietojen mukaan hän ei olisi pääsemässä loppusuoralle valinnassa.
Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala on hakenut Kelan pääjohtajan paikkaa. Helsingin Sanomien tietojen mukaan hän ei olisi pääsemässä loppusuoralle valinnassa.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala ei ole pääsemässä loppusuoralle Kelan pääjohtajavalinnassa, kertoo Helsingin Sanomat.

Lehden tietojen mukaan valinnassa kalkkiviivoille on pääsemässä kaksi ehdokasta. HS:n mukaan kyseiset ehdokkaat ovat Husin johtaja Lasse Lehtonen sekä Kuntaliiton varatoimitusjohtaja ja SDP:n entinen kansanedustaja Hanna Tainio

Helsingin Sanomien mukaan tilanne vaikuttaa siltä, ettei ehdokkaan nimestä ole löytynyt yksimielisyyttä, vaan Kelan valtuutetut joutuisivat äänestämään pääjohtajasta 5. marraskuuta järjestettävässä kokouksessaan. Lehti kertoo, että valintaprosessista aiotaan tiedottaa lisää huomenna torstaina. 

Kelan pääjohtajan tehtävästä taistelee tällä hetkellä yhteensä kuusi henkilöä, jotka seulottiin lähempään tarkasteluun 40 hakijan joukosta.

Laajalan, Lehtosen ja Tainion lisäksi haussa ovat yhä mukana Kelan asiakkuus- ja etuusjohtaj Kari-Pekka Mäki-Louhiluoma, diakoniajohtaja ja entinen SDP:n kansanedustaja Ilkka Kantola sekä ylijohtaja Outi Antila sosiaali- ja terveysministeriöstä. 

Kelan pääjohtajan virka täytetään vuoden 2020 alusta entisen johtajan Elli Aaltosen jäädessä eläkkeelle.