Rakennukset: Me­ri­ja­lin entistä kont­to­ria ei saa purkaa – suo­je­lu­ra­ken­nuk­seen tehdään en­nal­lis­ta­va korjaus ja siihen tulee asun­to­ja

HS: AKT vä­läyt­tää po­liit­ti­sia lak­ko­ja, jos pak­ko­lait tulevat edus­kun­taan

AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen väläyttää mahdollisuutta poliittiisiin lakkoihin ensi vuoden alussa, jos hallitus vie työehtoja heikentävät pakkolait eduskuntaan.

AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen väläyttää Helsingin Sanomille mahdollisuutta poliittiisiin lakkoihin.
AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen väläyttää Helsingin Sanomille mahdollisuutta poliittiisiin lakkoihin.
Kuva: Leinonen Jukka

Auto- ja kuljetusalan liitto lisää kierroksia kuumaan työmarkkinasyksyyn. AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen väläyttää Helsingin Sanomille mahdollisuutta poliittiisiin lakkoihin ensi vuoden alussa, jos hallitus vie työehtoja heikentävät pakkolait eduskuntaan.

Piirainen kertoi asiasta HS:lle tekstiviestillä. HS kysyi: "voidaanko jo talvikeväällä järjestää poliittisia työtaisteluja?"

"Esimerkiksi", Piirainen vastasi.

Ay-liike vastusti hallituksen pakottavaa lainsäädäntöä jo syksyllä, kun Helsingin Rautatientorille kokoontui tuhansia ihmisiä. Mielenilmauksia nähtiin myös muissa kaupungeissa.

Ylelle Piirainen vihjasi torstaina, että liitto voisi neuvotella vielä yhteiskuntasopimuksesta, jos hallitus jättäisi tuomatta lakiesitykset eduskuntaan. Tämä toisi Piiraisen mukaan tasapuolisen keskustelutilanteen.

Pakkolakiprosessi tuli askeleen lähemmäksi tällä viikolla, kun työmarkkinaosapuolten neuvottelut yhteiskuntasopimuksesta katkesivat. Työehtoihin puuttuvan pakottavan lainsäädännön on määrä olla korvaava toimi yhteiskuntasopimukselle.