Sotaharjoitukset: Ou­lu­lai­nen Teemu Hil­tu­nen, 25, sai käskyn ker­taa­maan ja suureen Na­to-har­joi­tuk­seen

Yritykset: Kem­pe­le­läi­sen Lehdon työ­ka­lu­ja huu­to­kau­pa­taan nyt pilk­ka­hin­taan

Vastaa kyselyyn: Pitääkö hiih­to­lo­mal­la hiih­tää?

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Hovi ei myön­tä­nyt Tynk­ky­sel­le jat­ko­kä­sit­te­ly­lu­paa – tuomio jää­mäs­sä voimaan

Perussuomalaisten Sebastian Tynkkysen saama rikostuomio ei ole muuttunut hovioikeudessa.

Sebastian Tynkkynen.
Sebastian Tynkkynen.
Kuva: JUKKA VUOKOLA

Perussuomalaisten Sebastian Tynkkysen saama rikostuomio ei ole muuttunut hovioikeudessa.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi tammikuussa Tynkkysen 50 päiväsakkoon eli 300 euron suuruisiin sakkoihin uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Tynkkynen kirjoitti Facebook-sivuillaan islaminuskoa käsitteleviä tekstejä viime heinäkuussa. Käräjäoikeuden mielestä teksteissä paneteltiin, solvattiin ja osin uhkailtiinkin muslimeja.

Oikeus katsoi, että tekstit olivat omiaan herättämään ja vahvistamaan uskonnollista suvaitsemattomuutta ja ennakkoluuloja. Se määräsi, että ne täytyy poistaa yleisön saatavilta ja hävittää.

Hovi ei myöntänyt jatkokäsittelylupaa

Tynkkynen valitti käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen. Hän olisi halunnut sen järjestävän asiassa pääkäsittelyn eli suullisen oikeudenkäynnin, minkä lisäksi hän olisi halunnut hovioikeuden hylkäävän syytteet. Lisäksi hän olisi halunnut, että vaatimus tekstien poistamisesta ja hävittämisestä hylätään.

Asian käsittely hovioikeudessa olisi edellyttänyt sitä, että hovioikeus myöntää Tynkkyselle jatkokäsittelyluvan. Se on tänään päättänyt, ettei lupaa myönnetä. Hovioikeuden mielestä asiassa ei ole ilmennyt perusteltua aihetta epäillä käräjäoikeudessa suoritetun näytön eli esitetyn todistelun oikeellisuutta, eikä hovioikeudella ole myöskään syytä epäillä käräjäoikeuden ratkaisun lopputuloksen oikeellisuutta.

Koska jatkokäsittelylupaa ei myönnetä, jää käräjäoikeuden ratkaisu pysyväksi.

Hovioikeuden tuomiota voi vielä yrittää muuttaa hakemalla siihen valituslupaa korkeimmasta oikeudesta. Lupa myönnetään vain tietyillä erityisillä perusteilla.

Sebastian Tynkkynen valittiin sunnuntai-iltana Oulun kaupunginvaltuustoon. Hän sai 681 ääntä.