Nallikari: Golf-kent­tä pul­lah­ti pois Hie­ta­saa­ren suun­ni­tel­mas­ta, ho­tel­li­han­ke etenee

Nuoret: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta saa ou­lu­lais­nuo­ril­ta myös kri­tiik­kiä

Politiikka: Pää­mi­nis­te­ri Sanna Marin Ou­lus­sa: On mo­lem­pien maiden etu, jos Suomi ja Ruotsi ra­ti­fioi­daan Natoon yhtä aikaa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Homoja eheyt­tä­vä yh­dis­tys sai potkut ter­veys­alan kat­to­jär­jes­tös­tä

Homoseksuaaleja eheyttävä kristillinen Aslan-yhdistys on erotettu Terveyden edistämisen keskuksen jäsenyydestä.

Homoseksuaaleja eheyttävä kristillinen Aslan-yhdistys on erotettu Terveyden edistämisen keskuksen jäsenyydestä. Terveysalan kattojärjestön hallitus perusteli yksimielistä päätöstään sillä, että Aslan on menettelyllään vahingoittanut järjestöä huomattavasti.

Aslan ei hyväksy elokuun lopussa annettuja eropasseja, vaan aikoo valittaa niistä järjestön yleiskokoukseen.

Kattojärjestön hallituksen puheenjohtaja Liisa Elovainio kertoo, että Aslanista on valittanut parikymmentä järjestöä ja yksityistä henkilöä.

"Niiden mukaan Aslanin toiminta antaa vääristyneen kuvan kattojärjestöstä, johon nämä muut järjestöt kuuluvat. Aslanin kotisivuilla esitetyistä periaatteista voi olla muutakin mieltä", Elovainio toteaa.

Internet-sivuillaan Aslan kertoo olevansa kristillinen palvelujärjestö, jonka tarkoitus on ”tukea ja auttaa raamatulliselta pohjalta niitä, jotka haluavat kasvaa ja eheytyä miehinä ja naisina tunne- ja seksuaalielämän alueilla”.

Aslanin mukaan homoilla on muun muassa enemmän terveyden ja ihmissuhteiden ongelmia kuin heteroilla. Rikkinäistä seksuaalisuutta voi yrittää paikata yhdistyksen Elävät vedet -eheytymisohjelmilla.

"Aslan käytti Terveyden edistämisen keskusta tavallaan toimintansa legalisoijana (oikeuttajana)", Elovainio sanoo.

Aslanin puheenjohtaja Tuula Rasilainen ei hyväksy erottamista. Hän epäilee ihmisten kokevan Aslanin uhaksi, minkä takia keskusjärjestöä on painostettu erottamaan yhdistys.

"Tulkintani on se, että he uskovat, että me haluaisimme poistaa homoseksuaalisuuden yhteiskunnasta. Tämä ei ole meidän sanomamme", Rasilainen sanoo.