Mainos: Anna lah­jak­si pai­kal­li­sym­mär­rys­tä. Tutustu Kalevan joulun ti­laus­tar­jouk­siin klik­kaa­mal­la tästä.

Hol­lan­de: Rans­kaan on muo­dos­tu­mas­sa kan­sal­lis­kaar­ti

Ranskan presidentti Francois Hollanden mukaan Ranskaan on muodostumassa kansalliskaarti.- Kun otamme huomioon armeijan nykyisen reservin ja esitetyn tarpeen...

Kolmen kuukauden pidennys julistettiin jo viime viikolla Nizzan hyökkäyksen jälkeen.
Kolmen kuukauden pidennys julistettiin jo viime viikolla Nizzan hyökkäyksen jälkeen.
Kuva: IAN LANGSDON

Ranskan presidentti Francois Hollanden mukaan Ranskaan on muodostumassa kansalliskaarti.

- Kun otamme huomioon armeijan nykyisen reservin ja esitetyn tarpeen uusille vapaaehtoisille, voimme sanoa, että Ranskaan on syntymässä kansalliskaarti, Hollande sanoi.

Ranskan sisäministeri Bernard Cazeneuve on aiemmin kehottanut vapaaehtoisia ranskalaisia liittymään reserviin, jonka tarkoituksena on vahvistaa maan turvallisuusjoukkoja kriisitilanteiden varalta.

Aikaisemmin tänään Ranskan parlamentti äänesti poikkeustilan jatkamisesta maassa kuudella kuukaudella. Poikkeustilan jatkaminen edellyttää vielä maan senaatin hyväksyntää.

Poikkeustila on ollut Ranskassa voimassa viime vuoden marraskuun Pariisin terrori-iskuista lähtien. Hollande on kertonut olevansa valmis useiden kuukausien jatkoaikaan Nizzan hyökkäyksen takia. Kolmen kuukauden pidennys julistettiin jo viime viikolla Nizzan hyökkäyksen jälkeen.

Kuuden kuukauden jatkoaika pidentäisi poikkeustilaa ensi vuoden tammikuun loppuun saakka.

Ranskan pääministeri: Hyökkäyksiin varauduttava myös tulevaisuudessa

Ranskan pääministeri varoittaa, että Ranskan on varauduttava kuolettaviin hyökkäyksiin myös tulevaisuudessa. Pääministeri Manuel Vallsin mukaan Ranskassa nähdään lisää hyökkäyksiä ja viattomia ihmisiä kuolee lisää.

- Emme saa tottua siihen, mutta meidän on opittava elämään uhan kanssa, Valls sanoi lainsäätäjille tiistaina.

Pääministeri kommentoi Ranskan tilannetta, kun presidentti Hollande kertoi olevansa valmis pidentämään maassa vallitsevaa poikkeustilaa useilla kuukausilla Nizzan hyökkäyksen takia.

Ranskan hallitusta on kritisoitu siitä, ettei se ole tehnyt tarpeeksi, jotta esimerkiksi Nizzan kaltaisilta hyökkäyksiltä voitaisiin välttyä.