HS: Ve­sa-Mat­ti Loiri on kuollut 77 vuoden iässä

Uinti: Oulun Uintia edus­ta­nut Laura Lah­ti­nen on kär­si­nyt mys­ti­sis­tä kram­peis­ta

Hissit pyö­ri­vät ke­säl­lä­kin – Iso-Syö­te ja Te­rent­jef­fit saivat tämän vuoden maa­kun­nal­li­sen yrit­tä­jä­pal­kin­non

Mikko Terentjeff ja Heidi Terentjeff-Jaurakkajärvi ovat keskeisissä tehtävissä hiihtokeskuksessa.
Mikko Terentjeff ja Heidi Terentjeff-Jaurakkajärvi ovat keskeisissä tehtävissä hiihtokeskuksessa.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Maakunnallisen yrittäjäpalkinnon sai tänä vuonna Pohjois-Pohjanmaalla Iso-Syötteen hiihtokeskus ja Terentjeffin yrittäjäperhe.

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien hallituksen tekemän alkukarsinnan jälkeen voittaja valittiin avoimella äänestyksellä yhdeksän loppukilpailussa mukana olleen yrittäjän joukosta.

Yrittäjäjärjestö toteaa tiedotteessaan, että Iso-Syöte juhlii tänä vuonna 40 vuotista taivaltaan. Terentjeffin perhe on omistanut keskuksen ja pyörittänyt toimintaa 20 vuotta.

Yrittäjäpariskunta Jorma ja Tarja Terentjeffin vastuut ovat vuosien aikana jakautuneet selvästi omiin uomiinsa. Jorman tehtävänä on ollut yrityksen kehittäminen, tulevaisuuden suunnitelmat, sekä yrityksen talous ja rahoitus. Tarja puolestaan on vastannut vuosia tiiminsä kanssa käytännössä kaikista hiihtokeskuksen päivittäisistä asioista.

Tarjan ja Jorman lisäksi toiminnassa ovat olleet mukana jo toistakymmentä vuotta lapset Heidi Terentjeff-Jaurakkajärvi ja Mikko Terentjeff sekä miniä Veinalotta Vesterinen.

Viimeisempien näkyvien toimien joukossa hiihtokeskuksessa on toiminnan ympärivuotistaminen. Tätä tarkoitusta palvelee myös Terentjeffin perheen rakennuttama, Iso-Syötteen rinteiden juureen marraskuussa 2019 valmistunut KIDE Hotelli.

Kesällä 2020 hiihtokeskuksen hissit pyörivät ensimäistä kertaa läpi kesän, kun alamäkipyöräilystä innostunut Mikko Terentjeff päätti valjastaa keskuksen alamäkipyöräilijöiden käyttöön.

Lue myös: Mainoskuvaaja Kinnunen vuoden yksinyrittäjä Pohjois-Pohjanmaalla – ”Minulla oli kontakti vain yhteen mainostoimistoon Oulun ulkopuolella”