Vaalitentti: Katso tal­len­ne Kalevan vaa­li­ten­tis­tä, mukana kuusi ni­me­käs­tä eh­do­kas­ta Oulun vaa­li­pii­ris­tä

Pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tok­sen tor­jun­ta ei ole vi­her­hump­paa – maa­pal­lon läm­pe­ne­mi­nen mah­dol­lis­ta saada kuriin

Kolumni: Ou­lu­lais­kou­lun hyvät ko­ke­muk­set kou­lu­pu­dok­kai­den kanssa osoit­ta­vat, miten tärkeää on kokemus po­ruk­kaan kuu­lu­mi­ses­ta

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Hillaa saa jo, mutta kun­nol­la kausi käyn­nis­tyy ensi vii­kol­la – ­kä­vim­me kat­so­mas­sa, miten hilla kypsyy Kes­ki-La­pin soilla

Eteläisessä Lapissa poimitaan jo kypsiä hilloja, mutta iso osa Lapin hilloista on vielä raakoja. Jouni Siirtola seuraa hillojen kypsymistä lähijängällä Sodankylän Puolakkavaarassa. Lähdimme hänen matkassaan suolle.

Jouni Siirtola seuraa hillojen kypsymistä lähijängällä Sodankylän Puolakkavaarassa.
Jouni Siirtola seuraa hillojen kypsymistä lähijängällä Sodankylän Puolakkavaarassa.
Kuva: Annika Pitkänen

Raja maastossa näkyy selvästi ja tunnistettavasti: tiheällä rämeellä kasvaa hillaa runsaasti lähes joka mättäällä, mutta avosuon puolella mättäät ovat tyhjiä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.