Juuri nyt: Oulun kes­kus­tan ja Top­pi­lan tu­li­pa­lo­jen sy­tyt­tä­jäk­si epäilty otettu kiinni

Koulut: Oulun ainoa kak­si­kie­li­nen enk­ku­luok­ka pyörii Poh­jois-Ri­ta­har­jus­sa

Ihmiset: Hai­luo­to­lai­sel­la Juha Topilla on tai­to­ja, joiden vuoksi elo­ku­va­tuo­tan­not soit­ta­vat hänelle

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Hillaa saa jo, mutta kun­nol­la kausi käyn­nis­tyy ensi vii­kol­la – ­kä­vim­me kat­so­mas­sa, miten hilla kypsyy Kes­ki-La­pin soilla

Eteläisessä Lapissa poimitaan jo kypsiä hilloja, mutta iso osa Lapin hilloista on vielä raakoja. Jouni Siirtola seuraa hillojen kypsymistä lähijängällä Sodankylän Puolakkavaarassa. Lähdimme hänen matkassaan suolle.

Jouni Siirtola seuraa hillojen kypsymistä lähijängällä Sodankylän Puolakkavaarassa.
Jouni Siirtola seuraa hillojen kypsymistä lähijängällä Sodankylän Puolakkavaarassa.
Kuva: Annika Pitkänen

Raja maastossa näkyy selvästi ja tunnistettavasti: tiheällä rämeellä kasvaa hillaa runsaasti lähes joka mättäällä, mutta avosuon puolella mättäät ovat tyhjiä.

– Täällä ei näy mitään, Jouni Siirtola sanoo.

Sodankylän Puolakkavaarassa asuva Siirtola on tullut katsomaan, miltä hillatilanne lähimaastossa näyttää.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.