HIFK kuritti taas Kärppiä – Rybarin ulosajo ja Les­ki­sen HIFK-de­byyt­ti kuu­men­si­vat tun­tei­ta Rak­si­las­sa, yleisö pilk­ka­lau­loi ex-kär­päl­le

Helsingin IFK kaatoi Kärpät Raksilassa maalein 1-4. Helsinkiläisten tehopelaajia olivat neljä pistettä mieheen iskeneet Teemu Turunen ja Jere Sallinen. Kärppien maalivahti Patrik Rybarin ilta päättyi suihkukomennukseen.

Kärpät ja HIFK kohtaavat jo neljännen kerran tällä kaudella.
Kärpät ja HIFK kohtaavat jo neljännen kerran tällä kaudella.
Kuva: Teija Soini

Kärpät hävisi kolmannen kerran tällä kaudella Helsingin IFK:lle, jonka riveissä debytoinut ex-kärppä Ville Leskinen sai kotiyleisöltä jäätävän vastaanoton. HIFK:n Jere Sallinen ja Teemu Turunen merkkauttivat molemmat neljä tehopistettä Kärppiä vastaan. 

Peli ratkesi lopullisesti kärppävahti Patrik Rybarin kolmannen erän ulosajoon. Nuori Joel Blomqvist sai pelata ensimmäiset liigaminuuttinsa pahassa paikassa. Kärppien ainoan maalin viimeisteli Otto Karvinen. 

1.erä

Ottelu on alkanut. Ville Leskinen kuului HIFK:n avauskenttään. Kun Leskisen nimi kuulutettiin hallissa yleisö vihelsi rajusti. Kun peli alkoi oululaisjoukkueen faniryhmä lauloi vajaan minuutin "olet luopio, Ville Leskinen". 

Mika Pyörälä on pudonnut pelistä, eikä ykkösketjun laitahyökkääjää näy vaihtopenkilläkään. Tästä johtuen ketjut elävät vahvasti, kun ykkösketjun toinen laita kiertää vaihdosta toiseen.

Toistaiseksi maaliton avauserä lähestyy jo puoliväliä. HIFK:lla on ollut toistaiseksi erän paras maalipaikka, mutta Rybar selvitti tilanteen. Muuten peli on alkanut varsin tunnustelevissa merkeissä.  

HIFK oli monta minuuttia vahvasti pelin päällä, mutta Kärpät sai yhden hyvän hyökkäyksen seurauksena hankittua ylivoiman. Oululaisilla on oiva tilaisuus tehdä johtomaali ottelussa. 

Pakkopeli pyöri puolitoista minuuttia mallikkaasti, mutta lopulta kiekko lipsahti ulos alueelta helposti Julius Junttilan mailan alta. Jakub Krejcikillä oli ylivoiman aikana jo tyhjä maali edessään, mutta Krejcik löi ohi kiekosta. 

Leskinen pääsi hetki sitten läpiajoon, mutta tolppa pelasti Kärpät. 

Peli on pyörinyt viime minuuttien aikana helsinkiläisten puolustusalueella. Radek Koblizek petasi isännille loistavan maalipaikan riistonsa jälkeen, mutta maalia ei lopulta syntynyt. 

Teemu Tallbergillä oli loistotontti viedä vieraat johtoon, mutta Rybar on pitänyt Kärppiä pystyssä vaikeilla hetkillä. Puolustuksessa Jimi Jalosella ensimmäinen erä on ollut haasteellinen. 

Kärpät joutui viimeisellä minuutilla alivoimalle, kun Juho Lammikko otti pikkukakkosen poikittaisesta mailasta. Kärppien vaihtoaitiossa Mikko Manner vaikutti käyvän varsin kuumana jäähyn jälkeen tuomariston suuntaan. 

Ylivoima ei ehtinyt kauan vanhentua, kun HIFK iski illan toisen maalinsa. Maalintekijänä Jere Sallinen.Vieraat saavat pelata vielä reilun minuutin ylivoimalla Humalojan jäähyn takia.  

HIFK siirtyi ylivoimalla nopeasti johtoon. Teemu Turusen vedon ohjasi maaliin Otto Paajanen.

HIFK vei avauserän Paajasen maalilla. Patrik Rybarille kirjattiin neljä torjuntaa, Atte Engrenille yhdeksän.  

2.erä

Ottelun toinen erä on käynnissä. Jesse Puljujärvi kehui erätaukohaastattelussa Kärppien avauserää. 

– Pyritään ampumaan paljon ja olemaan maalipaikoissa hanakampia, Puljujärvi ohjeisti joukkuettaan. 

Mainittakoon vielä, että Mika Pyörälä ei tullut myöskään toiseen erään, joten konkaripelaajan ottelu on mitä luultavammin ohi toistaiseksi tuntemattomasta syystä. 

Kärpät pääsi ylivoimalle reilin minuun pelin jälkeen, kun Iikka Kangasniemi sai kahden minuutin rangaistuksen. Kärppien ykkösylivoima toimi hyvin. Puljujärvellä ja Lammikolla oli hyvät maalipaikat, mutta tällä kertaa HIFK selvisi kuin koira veräjästä. 

Leskinen saa yleisön lisäksi pikkumuistutuksia myös kärppäpelaajilta. Hetki sitten Otto Karvinen tinttasi Leskistä hanskalla päähän vaihtoaitioiden edessä. 

Jari Sailio kävi vaihdattamassa luistimiinsa uudet terät. Jos Sailio näyttää seuraavissa vaihdoissa erityisen kevytjalkaiselta, tiedämme mistä on kyse. 

HIFK pääsi ylivoimalle Joona Huttulan pikkukakkosen seurauksena. Kärppien tuska kasvoi vain puolta minuuttia myöhemmin, kun Miska Humaloja pysäytti Ville Leskisen tuomariston mielestä sääntöjen vastaisin ottein. 

Kärpät kuitenkin selvitti yhden miehen alivoiman ja peli jatkuu tasaviisikoin. 

Yleisö hereilee tuomariston ansiosta. Jari Sailio vedettiin kumoon, eikä HIFK saanut jäähy. Yleisö reagoi rajusti. 

Kapteeni Jussi Jokinen hankki Kärpille ylivoiman. Jo hetken aikaa on ollut selvää, että seuraava jäähy vihelletään punapaidoille. Kärpät ei kuitenkaan saanut maalia ylivoimalla. 

Raksilan mediakuutiolla vilautettiin viiden nopeimman pelaajan nimet ja huippunopeudet. Listalla oli viisi kärppää, mutta kärjessä yksi punapaita. Leskinen on viilettänyt parhaimmillaan 36,8 km/h. Kyseessä oli luistelukilpailu irtokiekkoon Ludwig Byströmin kanssa. 

Kärpät sai kavennuksen minuutti ennen toisen erän loppua. Pitkän videotarkistuksen jälkeen kotijoukkueen ensimmäinen maali myös hyväksyttiin, vaikka videolta maali vaikutti siirtyneen paikaltaan ennen kuin kiekko oli maalissa. HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen protestoi tuomariston päätöstä raivokkaasti. 

Maali merkittiin Otto Karvisen nimiin. 

Raksilassa on pelattu kaksi erää. Kärpät lähtee päätöserään maalin takaa-ajoasemasta. 

3.erä

Päätöserä on käynnissä. Jussi Jokinen kommentoi oululaisten tasoitusmaalia sanomalla sen olleen hänen mielestään selvä maali. 

Illan ottelua seuraa 6020 katsojaa. Halli ei ole siis loppuunmyyty. 

Päätöserä on ollut melko tasainen. Kaukalossa tuntuu olevan paljon enemmän vauhtia ja yritystä kuin järkeä ja malttia. A-luokan maalipaikkoja ei ole kuitenkaan kovin paljon ollut. 

HIFK pääsi hieman ennen erän puoliväliä ylivoimalle Julius Junttilan saatua kahden minuutin rangaistuksen. Kärpät selvitti alivoiman kuitenkin suhteellisen helposti. 

Isännillä on nyt kymmenen minuuttia aikaa taikoa tasoitus. 

Peliaikaa on jäljellä reilut seitsemän minuuttia. Kärpillä on päätöserässä vaikeuksia päästä aivan HIFK-maalin edustalle kiekollisena. Kaikki laukaukset tulevat liian kaukaa ja ilman maskia. 

Kärppien takaa-ajoa vaikeuttaa Karviselle vihelletty pikkukakkonen. HIFK sai ylivoimalla maalin. Maalin jälkeen tuomaristo näki kärppävahti Rybarin lyövän kilvellä HIFK-pelaajaa päähän. Rybar lensi suihkuun. Maalille luisteli Joel Blomqvist, joka sai ensimmäiset minuuttinsa liigassa. 

Kärppien voittotaistelu tyssäsi käytännössä Rybarin ulosajoon. Kärpät joutui pelaamaan loppupelin alivoimalla. 

HIFK iski ylivoimalla neljännen maalin ja samalla yleisö lähti valumaan sankoin joukoin ulos katsomosta. 

Lisäosumia ei nähty ja näin voittolukemat kirjattiin HIFK:lle 1-4.