Mainos

Her­kut­te­le ko­ti­mai­sel­la luon­non­ka­lal­la – kauden kala on aina tuo­reim­mil­laan!

Aivan kuten kasviksissa, kotimaisissa kalalajeissa on eri satokausia. Kun valitset kaupassa kauden kalaa, saat vastuullista ja terveellistä vaihtelua ruokalistaan. Hätälän kotimaiset kalat ovat saatavana kauppojen palvelutiskistä sekä valmiiksi pakattuna kalahyllystä.

Muikkupiirakka
Muikkupiirakka

Trendikäs muikku on uusi musta

Helmikuussa  Hätälän kalastajien pyydyksiin käyvät mm. silakka, muikku, hauki ja kuha. Esimerkiksi muikun monet mieltävät vähän vanhanaikaiseksikin raaka-aineeksi, kun todellisuudessa se on trendikästä ekologista lähiruokaa, jonka hiilijalanjälki on jopa miinusmerkkinen. Voisi jopa sanoa, että muodikas muikku on kalaruokien uusi musta!

Muikku maistuu niin paistettuna, keitossa kuin erilaisissa pata- ja laatikkoruoissa. Ja vaikkapa chilillä ja limellä maustettuna nuudeleiden kera – katso helppo resepti videolta tai ota talteen tekstinä!

LIME-CHILISSÄ PAISTETUT MUIKUT
LIME-CHILISSÄ PAISTETUT MUIKUT

LIME-CHILISSÄ PAISTETUT MUIKUT

  • 200 g Hätälän muikkuja puhkottuna
  • 0,5 dl voita
  • 2 kpl limeä
  • 1 kpl chiliä (punainen)
  • 1 pss munanuudelia
  • suolaa, mustapippuria
  • tuoretta korianteria

Sulata voi pannulla ja raasta joukkoon limen kuori. Lisää pilkottu chili, josta on poistettu siemenet. Kuumenna pannua varovasti ja lisää jauhotetut ja suolalla maustetut muikut. Paista muikkuja molemmin puolin. Lisää lopuksi limen mehu. Keitä nuudelit maustetussa vedessä, nosta lautaselle ja muikut päälle. Koristele korianterilla.

Kiitos, kun kiitit kalastajaa

Kotimainen kala on vastuullinen valinta ostoskorissa myös siksi, että ostamalla suomalaisten ammattikalastajien pyytämää kalaa tuet heidän työtään. Hätälä toteutti koko vuoden 2020 kestäneen kampanjan KALASTAJALLE KIITOS, jolla kannustimme kaikkia suomalaisia käyttämään enemmän kotimaista luonnonkalaa. Samalla kerrytimme Hätälän kotimaisen kalan myynnistä lahjoitussummaa kalastajien elinkeinon kehittämiseen alueellisissa kalataloushankkeissa.

Lahjoitussummaa kertyi kaikkiaan 100 000€, jotka Hätälä lahjoitti Helsingissä 11.2.2021 järjestetyssä tilaisuudessa alueellisten kalatalousryhmien edustajalle Iiro Majurille. Kiitos kaikille, jotka ottivat kalastajien asian omakseen ja osallistuivat kampanjaan – jatketaan kalastajien tukemista herkuttelemalla kotimaisella luonnonkalalla!

Hätälän toteuttamalla KALASTAJALLE KIITOS -kampanjalla kerättiin 100 000 € kotimaamme kalastajien elinkeinon kehittämiseen alueellisissa kalataloushankkeissa.
Hätälän toteuttamalla KALASTAJALLE KIITOS -kampanjalla kerättiin 100 000 € kotimaamme kalastajien elinkeinon kehittämiseen alueellisissa kalataloushankkeissa.

Lue lisää ja katso parhaat reseptit kotimaisesta kauden kalasta teemasivultamme.

Kalaruokainspiraatiota päivittyy jatkuvasti myös Hätälän somekanaville. Seuraa Facebookissa @HatalaOy ja Instagramissa @hatala_oy