Henri Kon­ti­sen ne­lin­pe­li­pa­ri Struff laittoi Djo­ko­vi­cin hi­koi­le­maan

Kahdeksatta Australian avointen mestaruutta tavoitteleva Novak Djokovicin kukisti Jan-Lennard Struff 7–6 (7–5), 6–2, 2–6, 6–1.

Novak Djokovic sanoin nauttineensa Australian avoimen mestaruusturnauksen ottelyssa Jan-Lennard Struffia vastaan.
Novak Djokovic sanoin nauttineensa Australian avoimen mestaruusturnauksen ottelyssa Jan-Lennard Struffia vastaan.
Kuva: MICHAEL DODGE

Henri Kontisen nelinpelipari Jan-Lennard Struff pani Novak Djokovicin hikoilemaan ennen kuin miesten kaksinpelin puolustava mestari eteni tenniksen Australian avoimen mestaruusturnauksen toiselle kierrokselle. Kahdeksatta Australian avointen mestaruutta tavoitteleva Djokovic kukisti Struffin 7–6 (7–5), 6–2, 2–6, 6–1.

– Paljon painetta ja erilaisia tunteita on pelissä. Yritän ehdottomasti muistuttaa itseäni, että pysyn hetkessä ja todella nautin, Djokovic sanoi.

Roger Federer ei ole koskaan hävinnyt Australian avointen 1. kierroksella eikä hävinnyt nytkään. 38-vuotias sveitsiläinen peittosi tämänvuotisen Australian avointen avauspäivänä Yhdysvaltain Steve Johnsonin 6–3, 6–2, 6–2.

Federer lähti turnaukseen omien sanojensa mukaan varsin vähäisin odotuksin, sillä valmistautuminen jäi uupumaan Federerin sivuuttaessa ATP-cupin pelit viettääkseen enemmän aikaa perheensä kanssa. Ruostetta ei veteraanin otteissa kuitenkaan näkynyt Johnsonia vastaan.

– Kolme ensimmäistä kierrosta ovat minulle ratkaisevia vauhtiin pääsemiseksi ja paineisiin tottumiseksi. Tuntumaa siihen, milloin pelastaa murtopallo tai 30–0-tilanne tai mitä vain onkaan. Tuollainen "tuntemattomuus" voi vähän pelottaa aina silloin tällöin, Federer jutteli.

– Nyt tuollaista ei ollut lainkaan, koska sain varhaiset murrot jokaisessa erässä ja pääsin vauhtiin. Sain pelata sen jälkeen vapautuneesti.

Varhaisimmin Federer on pudonnut Australiassa kolmannella kierroksella. Kestävyyteen on siivittänyt kova työ.

– Loppujen lopuksi vanhan koulukunnan työmoraalissa ei ole mitään vikaa. Virheistään oppiminen on ratkaisevaa sekin.

Serena Williams, 38, aloitti 24. grand slam -tittelinsä jahtaamisen 6–0, 6–3 -voitolla Venäjän Anastasia Potapovasta. Voitto oli helppo, mutta Williamsilla on kuitenkin huolia liittyen Australian maastopaloihin. Keuhkoveritulpasta aiemmin kärsinyt tennistähti ei pidä palojen aikaansaamasta savusumusta, vaikka ilmaa helpottivatkin avauspäivän pelejä sotkeneet sateet.

– Olin ja olen huolissani. Tuo (usva) tuo huolta kaikille. Minusta tuntuu, että annan nyt jo tasoitusta muille.