Kolumni: MM95 ei ole vain nevö foget -meemi, vaan su­ku­pol­vi­ko­ke­mus

Suurpetokeskus: Tuore tar­kas­tus kertoo useista puut­teis­ta Kuu­sa­mon suur­pe­to­kes­kuk­ses­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Hen­ki­lö­koh­tai­sen SM-voit­to­ti­lin­sä avannut Nis­ka­nen yli­voi­mai­nen 50 ki­lo­met­ril­lä

Iivo Niskasen vaisusti sujunut hiihtokausi sai sunnuntaina valoa ylivoimaisesta Suomen mestaruudesta Kuusamossa.

Anne Kyllönen (kuvassa) otti kauden kolmannen SM-kultansa 44,9 sekunnin erolla Laura Monoseen. Arkistokuva.
Anne Kyllönen (kuvassa) otti kauden kolmannen SM-kultansa 44,9 sekunnin erolla Laura Monoseen. Arkistokuva.
Kuva: Kontiainen Jarmo

Iivo Niskasen vaisusti sujunut hiihtokausi sai sunnuntaina valoa ylivoimaisesta Suomen mestaruudesta Kuusamossa. Kauden parhaan hiihtonsa kisannut Niskanen venytti yli viiden minuutin eron haastajiinsa ja otti 50 kilometrillä uransa ensimmäisen henkilökohtaisen Suomen mestaruuden.

- Tuota luokkaa eron pitää ollakin, jos haluaa tapella kirkkaimmasta sijasta maailmancupissakin, Niskanen sanoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Rukan kevätlumilla hän sai karistettua muiden kilpakumppanien ohella SM-kultamitalitilin avaamisen painolastin. Olympiavoittajaksi hän ylsi kaksi vuotta sitten Sotshin pariviestissä.

Niskanen uskoo kovan harjoittelun jalostuvan tuloksiksi tulevina talvina. Kolmien peräkkäisten arvokisojen suma alkaa ensi talvena MM-Lahdesta, jatkuu 2018 Etelä-Korean olympialaisiin ja 2019 Seefeldin MM-hiihtoihin.

- Kaudesta jäi harjoituskovuutta ainakin käteen. Syksy harjoiteltiin niin kovasti, etten usko joutuvani pitämään itseäni hetkeen niin ahtaalla, Niskanen arvioi.

Hän ratkaisi Suomen mestaruudellaan myös Suomen cupin kokonaiskilpailun nimiinsä. Ykkössija takasi 5 000 euron rahapalkinnon.

Cupin ja SM-kisan kakkossija meni perhepiiriin, sillä toiseksi sijoittui Iivo Niskasen sisaren Kertun kihlattu Juho Mikkonen. Hän hiihti kauden neljännen SM-mitalinsa. Jämin Jänteen Ristomatti Hakola oli kolmas vain nelisen sekuntia Mikkoselle hävinneenä.

Kyllösen kymmenes mestaruus

Naisten 30 kilometrillä Anne Kyllönen oli hänkin ylivoimainen, sillä eroa Laura Monoseen kertyi 44,9 sekuntia. Mestaruus oli Kyllöselle jo kymmenes ja heltisi mielimatkalla.

- Tänään lähdin taistelemaan Suomen mestaruudesta, muu mitali ei käynyt mielessäkään, Kyllönen sanoi tiedotteessa.

Naisten pronssin vei Krista Pärmäkoski, joka varmisti jo viikko sitten Suomen cupin ykkössijansa. Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen oli toisena peräkkäisenä viikonloppuna SM-laduilla mukana ja venyi perinteisellä hiihtotavalla kuudenneksi.