Luonto: Raakun suojelu sai mil­joo­na­ra­hoi­tuk­sen, sim­pu­koi­den et­sin­tään kou­lu­te­taan raak­ku­koi­ra

Formula 1: Ana­lyy­si: Lando Norris maksoi kovan hinnan uh­ka­pe­lis­tään Sotshin F1-ki­sas­sa

Tilaajille

Hel­sin­ki-Tal­lin­na -tun­ne­lin suille tulisi tilat ra­ja­val­von­nal­le, joka käyt­täi­si niitä vain poik­keus­olois­sa – "Lii­ken­ne ei toimi, jos ei voi kävellä suoraan junaan"

Rajavartiolaitos ja poliisi eivät toistaiseksi ole arvioineet mahdollisen Helsinki–Tallinna-rautatietunnelin rajaturvallisuusvaikutuksia.

Rajavartiolaitos ja poliisi eivät toistaiseksi ole arvioineet mahdollisen Helsinki–Tallinna-rautatietunnelin rajaturvallisuusvaikutuksia. Poikkeustilanteisiin pitäisi kuitenkin varautua rakentamalla rajatarkastuksiin sopivat tilat. 

Helsingin ja Tallinnan välisen rautatietunnelin pääteasemilla pitäisi olla tiloja, jotka tarvittaessa voidaan muuttaa rajatarkastuskäyttöön, kertoo tunnelihankkeen viranomaistyöryhmää johtanut Kari Ruohonen. Ne eivät kuitenkaan olisi tavallista arkea varten, vaan varautumista maailmanpoliittisten tilanteiden muutoksiin.

– Tämä liikenne ei toimi, jos ei voi kävellä suoraan junaan. Ehkä nopea läpivalaisu on mahdollista toteuttaa, Ruohonen sanoo Lännen Medialle.