Hel­po­tuk­sen huokaus Tu­rus­sa, al­ku­kau­den vai­keuk­sis­sa tar­po­nut Jasper Linds­ten osui vihdoin

TPS ja Kärpät ovat kiekkoliigan suuria nimiä, mutta kun joukkueiden välillä on sarjataulukossa eroa viitisenkymmentä pistettä, ei perjantai-ilta tyhjyyttään kumisevassa Turkuhallissa tarjonnut suuren spektaakkelin aineksia.

TPS ja Kärpät ovat kiekkoliigan suuria nimiä, mutta kun joukkueiden välillä on sarjataulukossa eroa viitisenkymmentä pistettä, ei perjantai-ilta tyhjyyttään kumisevassa Turkuhallissa tarjonnut suuren spektaakkelin aineksia.

Sarjajumbo TPS piti kuitenkin kärkiryhmää tiukoilla ennen kaikkea vahvan maalivahtipelin ansiosta. Rutiininkäryinen 4-3-jatkoaikavoitto ei antanut oululaisleirissä aihetta suureen tyytyväisyyteen, mutta ainakin yksi erityisen helpottunut kärppähyökkääjä taiston tauottua löytyi.

Vaikean alkukauden läpi tarponut Jasper Lindsten avasi kauden maalitilinsä entisessä kotihallissaan.

– Oli kyllä iso helpotus, tämä teki hyvää. Toivottavasti nyt peli aukeaa ja itseluottamuskin löytyy taas, Lindsten hengähti huojentuneena.

Lindstenin kausi on ollut varsin hankala. Kesällä operoitu ranne verotti suorituskykyä alkusyksystä ja sen kuntouduttua muut vaivat ovat pitäneet laitahyökkääjän kokonaan sivussa kokoonpanosta. Nyt kunto on jälleen kohdallaan, mutta Kärppien nimekkäässä miehistössä hänelle luontaisen näkyvän roolin lunastaminen ei käy helposti.

– Ranne laitettiin kuntoon kesällä, se on jo nyt hyvä, mutta sitten tuli muita loukkaantumisia. Nyt näyttää onneksi taas valoisalta. Toivottavasti oma peli aukeaa sillä tavalla, että pääsee taas kiinni isompiin minuutteihin ja vaikka ylivoima-aikaan, Lindsten pohti.

Sitkeästi taistelleella TPS:llä ei ollut kuin kourallinen kelvollisia maalipaikkoja, mutta alakynnessä alusta asti ollut kotijoukkue sai silti toimitettua kiekon kolmesti Patrik Rybárin selän taakse. Avauserässä slovakkivahdille kertyi vain yksi torjunta, koko ottelussa 15.

Toisessa kenttäpäädyssä Rasmus Tirronen pysäytti hurjat 50 laukausta ja pelasi Palloseuran pisteeseen kiinni. Kärpät tosin näytti jo paketoivan iltapuhteen päätöserässä, kun Julius Junttila siirsi vieraat kahteen otteeseen johtoon. TPS kuitenkin venyi tasoihin profiili-LauriensaKorpikosken ja Pajuniemen osumilla.

Mustavalkoisten ykköstykki Pajuniemi survoi kauden 20. osumansa maalinedustalta vain yksitoista sekuntia ennen kolmannen erän päätössummeria. Jatkoajalla Kärpät pääsi kuitenkin ylivoimalle ja maltillisen rakentelun päätteeksi Jakub Krejcik tykitti voiton oululaisille.

– Tiukkaahan se oli, erot ovat liigassa pieniä lopulta. Totta kai, jos pelattaisiin kymmenen kertaa tällainen peli, me voitaisiin voittaa niistä yhdeksän, mutta yksittäisessä pelissä voi mennä näin, Julius Junttila pohti.

Vaikka sarjajumbon kohtaaminen venyi Kärppien selvästä hallinnasta huolimatta ”ylitöiksi”, oululaisleirissä esityksestä löytyi positiivinen jälkimaku. Ilman Tirrosen huippuiltaa ottelu olisikin luultavasti ollut selvää kauraa jo hyvissä ajoin.

– Tavallaan oli pitkästä aikaa hyvä peli meiltä. Luotiin paljon hyviä paikkoja, eikä annettu Tepsille oikeastaan muuta kuin ne, mistä he tekivät sitten maalinsa. Tirronen pelasi hemmetin hyvin, eikä saatu eroa tehtyä. Toivottavasti saadaan jatkettua samalla tavalla lauantaina kotona, Jasper Lindsten summasi.

Kärpät voitti vieraskaukalossa TPS:n numeroin 3-4.
Video: Telia