Hel­ma­rit jatkoi voit­to­kul­kuaan EM-kar­sin­nois­sa – Kypros jäi jal­koi­hin

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue eli Helmarit jatkaa EM-karsintaurakkaansa pistemenetyksittä. Torstaina joukkue kaatoi Helsingissä pelatussa ottelussa Kyproksen murskalukemin 4–0.

Natalia Kuikka pelasi 50:nnen naisten maaottelunsa.
Natalia Kuikka pelasi 50:nnen naisten maaottelunsa.
Kuva: Arkisto

Linda Sällström pelasi sadannen naisten maaottelunsa ja onnistui viimeistelyssä

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue eli Helmarit jatkaa EM-karsintaurakkaansa pistemenetyksittä. Torstaina joukkue kaatoi Helsingissä pelatussa ottelussa Kyproksen murskalukemin 4–0.

Suomen saldona on kolme voittoa, sillä karsintojen kahdessa avauspelissä kaatui Albania selvästi. Suomen maaliero on peräti 15–1.

Torstaina kotijoukkueen maalinteon aloitti hyökkääjä Linda Sällström 36. peliminuutilla. Sällström pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä, ja pallo painui varmasti maaliin.

Jatkoa seurasi avauspuoliajan lisäajalla, kun keskikenttäpelaaja Emmi Alasen kaukolaukaus painui yläriman kautta maaliin.

Suomi hallitsi kylmässä säässä pelattua ottelua alusta lähtien, loi roppakaupalla tekopaikkoja ja ansaitsi voittonsa. Jo ennen Sällströmin osumaa pallo kävi pariin otteeseen Kyproksen maalikehikoissa.

Vajaan tunnin kohdalla Natalia Kuikka lisäsi Suomen johtoa lyhyenä pelatun kulmapotkun jälkeen.

Suomi painoi selvässä johtoasemassa yhä päälle, ja Emma Koivisto laukoi maalin edestä loppulukemat runsas kymmenen minuuttia ennen loppua.

Suomi hallitsi ja pyöritti peliä

Suomi prässäsi tilan Kyprokselta pois, liikutti palloa tehokkaasti, hyökkäsi tiuhaan laitojen kautta ja viljeli keskityksiä.

Kypros vetäytyi syvälle omalle kenttäpuoliskolleen, otti vastaan ja kyttäsi vastaiskupaikkoja, joita se ei saanut juuri lainkaan.

Sällström nousi edellisessä Albania-ottelussa Suomen naisten maajoukkueen kaikkien aikojen maalintekijätilaston kärkeen.

Torstaina hän oli jälleen juhlittu, sillä Kypros-kamppailu oli uran sadas A-maaottelu. Juhlapelissä syntyi uran 44. naisten maaottelumaali.

Seuraavaksi vastassa kova Portugali

Helmareiden karsintaurakka jatkuu ensi tiistaina vierasottelulla Portugalia vastaan. Portugali-pelin jälkeen Suomi jatkaa karsintoja ensi vuonna.

Lohkon ennakkosuosikkeihin kuuluva Portugali on ennakkoon huomattavasti tasokkaampi joukkue kuin Albania tai Kypros, jotka ovat nollassa pisteessä.

Lohkovoittajat ja kolme parasta lohkokakkosta pääsevät Englannissa 2021 pelattavaan EM-lopputurnaukseen. Kuusi muuta lohkokakkosta etenee jatkokarsintoihin.

Suomi johtaa karsintalohkoaan. Lohkossa tosin Suomen lisäksi vain Albania on pelannut kolme ottelua. Sekä Portugalilla että Skotlannilla on takanaan vasta yksi peli.

Suomen ja Kyproksen välistä ottelua seurasi Töölön jalkapallostadionilla 1  857 katsojaa.