Taide: Ou­lu­lai­nen Elsi Tau­riai­nen jul­kai­si maa­laus­vi­deon ja sai 100 000 seu­raa­jaa

Neuvottelutaito: Oulun po­lii­sin neu­vot­te­lu­ryh­män vetäjä kertoo tiu­kim­mat ti­lan­teen­sa

Kolumni: Sek­suaa­li­nen ah­dis­te­lu on rikos ja siihen tulee suh­tau­tua sel­lai­se­na

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Hei­nä­pään sur­mas­ta epäil­lyt van­git­tiin – ri­kos­ni­mik­kei­nä murha ja törkeä ryöstö

Oululainen nelikymppinen mies löydettiin surmattuna asunnostaan Heinäpäässä viime lauantai-iltana.

poliisi
poliisi
Kuva: Heikki Uusitalo

Oulun käräjäoikeus vangitsi tiistaina neljä epäiltyä, jotka olivat pidätettyinä Oulun Heinäpäässä lauantaina 31. lokakuuta tapahtuneesta henkirikoksesta.

Epäillyistä kolme on miehiä ja yksi on nainen. He ovat parikymppisiä, Oulussa ja Oulun ympäristössä asuvia kantasuomalaisia.

Nelikkoa epäillään murhasta ja törkeästä ryöstöstä. Rikosnimike törkeä ryöstö johtuu siitä, että uhrin asunnosta anastettiin omaisuutta, kertoo poliisi tiedotteessaan. 

Oululainen nelikymppinen mies löydettiin surmattuna asunnostaan Heinäpäässä lauantai-iltana. Poliisi meni tarkastamaan uhrin asunnon, sillä hänen tuttavansa eivät saaneet mieheen yhteyttä eikä hän ollut saapunut sovittuun tapaamiseen.

Uhrissa oli vammoja, joiden perusteella tekotapa on ollut raaka ja julma. Poliisi jatkaa kuulusteluja tapahtumaketjun ja henkilöiden osallisuuden selvittämiseksi. Myös tekninen tutkinta jatkuu.

Syyte asiasta on nostettava 4. huhtikuuta 2016 mennessä. Murhasta säädetty rangaistus on elinkautinen vankeus, ja törkeästä ryöstöstä 2–10 vuotta vankeutta.

Poliisi tiedottaa tapauksesta lisää, kun tutkinnan tilanne sen sallii.