Oulun yliopisto: Opis­ke­li­jat ovat jou­tu­neet asiat­to­man pai­nos­tuk­sen koh­teek­si kam­pus­kes­kus­te­lus­sa

Nuoret: Fawad Nazari on ko­ke­mu­sa­sian­tun­ti­ja, joka auttaa haa­voit­tu­vas­sa ase­mas­sa olevia nuoria

Kadonneet: Oulun po­lii­sin mukaan etsitty vanhus löytyy joskus jopa 100 ki­lo­met­rin päästä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

"Hei, mähän ostan kis­san!" – älä hanki lem­mik­kiä hetken mie­li­joh­tees­ta

Katsot kissavideoita netistä ja mietit, kuinka söpöjä kissat ovatkaan. Sitten ajattelet: “Hei, mähän ostan muuten kissan!” Hankit kissan tietämättä kunnolla, miten kissaa kuuluisi hoitaa. Parin viikon päästä tylsistyt kissan vessan siivoukseen ja päätät myydä kissan pois, jolloin se joutuu kotiutumaan uudelleen uuteen paikkaan.

Tuossa on esimerkki, miten hetken mielijohteesta ostetun lemmikin usein käy. Eläimet eivät elä hyvää elämää, jos ne joutuvat jatkuvasti kodista toiseen tai eivät saa tarpeidensa mukaista hoitoa. Hamstereita ostellaan pikkulapsille tietämättä, kuinka paljon niihin menee aikaa ja vaivaa, siruttamattomia ja rokottamattomia kissoja ostellaan 30 eurolla Tori.fi:stä, ja koiria saatetaan ostaa ilman lääkärintarkastuksia.

Ei siinä mitään, jos ostat kissasi torista, mutta sinun täytyisi varmistaa, että kissa, jota olet ostamassa, on rokotettu, sirutettu sekä madotettu. Kannattaa muistaa myös, ettei hamstereita tai muitakaan eläimiä kannata ikinä ostaa pienelle lapselle, jos aikuinen itse ei ole valmis ottamaan suurinta vastuuta lemmikin hoidosta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.