Tilaajille

Hau­ki­pu­taa­lai­nen Topias Taa­vit­sai­nen pelasi nuo­rem­pa­na tie­to­ko­neel­la tar­vit­taes­sa salaa koko yön – nyt 12-lap­si­sen perheen poika on mil­jo­nää­ri ja kak­sin­ker­tai­nen maail­man­mes­ta­ri

Vanhemmat yrittivät rajoittaa Haukiputaalla varttuneen Topias Taavitsaisen pelaamista lapsena. Turhaan, sillä poika pelasi tarvittaessa salaa koko yön.

Topias Taavitsainen on Suomen 
menestyneimpiä  e-urheilijoita. Taavitsainen on ansainnut urallaan palkintorahaa noin 
viisi miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Dota 2 on Counter-Strike: Global Offensiven ja League of Legendsin ohella suosituimpia e-urheilupelejä. Rahakkaimmat turnaukset pelataan suurilla areenoilla. Kuvassa vuoden 2019 The International -turnaus Shanghaissa. Topias Taavitsainen innostui pelaamisesta jo lapsena. Hän sanoo olleensa hyvä pelaaja noin 16-vuotiaana.
Topias Taavitsainen on Suomen menestyneimpiä e-urheilijoita. Taavitsainen on ansainnut urallaan palkintorahaa noin viisi miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.
Topias Taavitsainen on Suomen menestyneimpiä e-urheilijoita. Taavitsainen on ansainnut urallaan palkintorahaa noin viisi miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.
Kuva: Jonathan Oon/Red Bull Content Pool

Vanhemmat yrittivät rajoittaa Haukiputaalla varttuneen Topias Taavitsaisen pelaamista lapsena. Turhaan, sillä poika pelasi tarvittaessa salaa koko yön. Enää Taavitsaisen ei tarvise salailla. Vanhemmat, lähipiiri ja ystävät tukevat Dota 2 -tähteä varauksetta. 

Kiiminkijoen vilvoittavassa vedessä, siellä pieni poika tykkäsi polskia.

Haukiputaan Asemakylällä siihen oli oiva mahdollisuus, virtasihan joki Topias Taavitsaisen kotitalon takapihalla.