Sää: Aika vaihtaa tal­vi­ren­kaat Oulun seu­dul­la: Ennuste lupaa kes­ki­vii­kol­le vuo­ro­kau­des­sa 15 senttiä lunta

Oulu: Jät­ti­mäi­nen os­tos­kes­kus nousee Kaak­ku­riin

Harri Jas­ka­ria epäil­lään pa­ri­tuk­ses­ta ja pa­hoin­pi­te­lyis­tä

Kokoomuksen puoluesihteeriä Harri Jaskaria epäillään parituksesta ja pahoinpitelyistä. Asia on poliisin esitutkinnassa, jonka on rikosylikomisario Kari Tolvasen mukaan määrä valmistua parin kolmen viikon kuluessa.

Kokoomuksen puoluesihteeri Harri Jaskari tiedotustilaisuudessaan 13. lokakuuta 2006.
Kokoomuksen puoluesihteeri Harri Jaskari tiedotustilaisuudessaan 13. lokakuuta 2006.
Kuva: Antti Aimo-Koivisto

Kokoomuksen puoluesihteeriä Harri Jaskaria epäillään parituksesta ja pahoinpitelyistä. Asia on poliisin esitutkinnassa, jonka on rikosylikomisario Kari Tolvasen mukaan määrä valmistua parin kolmen viikon kuluessa. Jaskari vetäytyy puoluesihteerin tehtävistä toistaiseksi.

Pahoinpitelystä Jaskaria syyttää tämän entinen naisystävä. Tolvasen mukaan ex-naisystävän kuulustelujen perusteella Jaskaria on syytä epäillä myös parituksesta.

Jaskari kiistää epäilyt. Hänen mukaansa ne ovat perättömiä ja loukkaavia. Jaskari kertoo ex-naisystävän tarjonneen seksipalveluja hänen asunnossaan suhteen päätyttyä hänen tietämättään.

Pahoinpitelysyytteisiin Jaskari vastaa "vain suojanneensa itseään muutamissa tilanteissa". Tarkemmin hän ei näitä tilanteita suostunut kommentoimaan. Pahoinpitelysyytteet ovat suhteen ajalta.

Tutkimus ratkaisee ehdokkuuden

Jaskari pidättäytyy kokoomuksen puoluesihteerin tehtävästä häntä koskevan esitutkinnan ja mahdollisen syyteharkinnan ajaksi. Puoluevaltuuston oli määrä valita Jaskari lauantaina jatkokaudelle.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen aikoo esittää, että valtuusto nimittää puoluesihteeriksi kokoomuksen eduskuntavaalien kampanjapäällikön Taru Tujusen. Jaskari kertoo sopineensa Kataisen kanssa, että palaa puoluesihteeriksi, jos asiasta tulee syyttämättäjättämispäätös. Siihen asti hän jatkaa taustavoimana kokoomuksen vaalityössä.

Jaskari on myös nimetty kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaaksi Pirkanmaalta. Hän ei ole vielä päättänyt, luopuuko ehdokkuudesta. Päätös riippuu tutkinnan kestosta. -- Jos esitutkinta ja syyttäjän harkinta kestävät lähelle vaaleja, en pysty edes aloittamaan omaa kampanjaani, Jaskari sanoi tiedotustilaisuudessaan Helsingissä perjantaina.

Jaskari ei ole myöskään vielä päättänyt, luopuuko hän Pirkanmaan maakuntahallituksen puheenjohtajuudesta.

Myrskyisä 1,5 vuoden suhde

Jaskari kertoo tavanneensa virolaissyntyisen entisen naisystävänsä kahvilassa Tallinnassa keväällä 2003, hieman avioeronsa jälkeen. Tästä alkoi suhde, joka kesti alkuvuoteen 2005. Sen aikana Jaskari ja hänen naisystävänsä asuivat yhdessä Tampereella ja Helsingissä.

Jaskarin mukaan suhteessa oli monia vaiheita, myös "myrskyisiä". Jaskari kertoo, ettei suhteen loputtua kuullut naisesta mitään yli vuoteen. Tänä vuonna alkukeväästä nainen otti yhteyttä ja ilmoitti haluavansa jatkaa suhdetta. Jaskari kertoo kieltäytyneensä ja pyytäneensä naista hakemaan tavaransa asunnostaan.

Jaskari sanoo sopineensa naisen kanssa, että tämä voi noutaa tavaransa omaa tahtiansa asunnosta, jossa hän ei enää asunut. Kun Jaskarille kävi ilmi, että nainen ei aikonut hakea tavaroitaan pois, vaan ennemminkin muuttaa asuntoon, hän laitatti asunnon oveen lisälukon. Pian tämän jälkeen asuntoon murtauduttiin.

Poliisi ilmoitti Jaskarille tätä koskevista epäilyistä elokuun lopussa. Jaskari kertoo kuulleensa ex-naisystävänsä tarjoamista seksipalveluista tässä yhteydessä. Jaskari kävi poliisin kuulusteluissa elo-syyskuun vaihteessa.

Jaskari kiistää nähneensä suhteen aikana mitään merkkejä siitä, että nainen olisi tarjonnut seksipalveluja. Hänen mukaansa ex-naisystävä ei ole kiristänyt häntä tai vaatinut korvauksia. -- Sain häneltä vain tekstiviestin jossa sanottiin, että "Toivottavasti tulet olemaan yhtä onneton kuin minä. Muutaman päivän kuluessa olet kaikkien lehtien etusivuilla". Jaskariin kohdistuvista epäilyistä kertoi perjantain Aamulehti.