Ha­mil­ton voit­toon Mo­na­cos­sa – Bottas pal­kin­to­ko­rok­keel­le, Räik­kö­nen jäi sijalle 17

Valtteri Bottas on sijoittunut kolmanneksi Monacon F1-kilpailussa.

Lewis Hamilton (oikealla) voitti Monacon F1-kilpailun. Valtteri Bottas sijoittui kolmanneksi.
Lewis Hamilton (oikealla) voitti Monacon F1-kilpailun. Valtteri Bottas sijoittui kolmanneksi.
Kuva: VALDRIN XHEMAJ

Mercedesin Lewis Hamilton sinnitteli rengasvaikeuksista huolimatta Monacon F1-kilpailun voittoon. Hamilton lähti kauden kuudenteen kilpailuun paalupaikalta ja tuskaili puolivälin jälkeen renkaidensa kanssa, mutta piti paikkansa loppuun asti. Toisesta ruudusta lähtenyt toinen Mercedes-kuljettaja Valtteri Bottas sijoittui kolmanneksi ja otti ensimmäisen palkintokorokepaikkansa Monacossa.

Hamiltonin lisäksi Bottasta ennen ruutulipulle ajoivat Ferrarin Sebastian Vettel ja Red Bull -tallin Max Verstappen, joka kuitenkin putosi aikasakon myötä Bottaksen taakse.

– Pettymysten viikonloppu. Max osui minuun varikolla, ja siitä tuli rengasrikko. Sen jälkeen olin jumissa kärjen takana ja siitä tuli sellainen sunnuntaiajelu, Bottas kertasi tv-haastattelussa.

Neljän kärki – Hamilton, Bottas, Verstappen, Vettel – ampaisi alkukierroksilla karkumatkalle ennen kuin turva-auto kasasi pakan.

Valtteri Bottaksen kommentit kisan jälkeen.
Video: MTV

Moni hyödynsi turva-auton käymällä varikolla, jossa Verstappen kiilasi härskisti Bottaksen edelle. Tuomaristo antoi Verstappenille viiden sekunnin aikasakon.

Verstappen jatkoi radalla ja pähki tallinsa kanssa milloin sakon kärsii. Lopulta sakko lisättiin hänen loppuaikaansa.

Räikkösellä ja Leclercillä hankalaa

Hamilton valitteli talliradiossa useampaan kertaan renkaidensa huonoa kuntoa, mutta pysyi radalla. Verstappen ahdisti jatkuvasti Hamiltonia, jonka vauhti hiipui loppua kohden.

– En tiedä mitä toivoitte näiltä renkailta, mutta nyt pitää toivoa ihmettä, Hamilton tuskaili talliradiossa.

Verstappen yritti ohi vielä kaksi kierrosta ennen maalia, mutta ajautui osumaan Hamiltoniin ja putosi hieman kauemmas taakse.

Kimi Räikkösen kommentit kisan jälkeen.
Video: MTV

Kimi Räikkösen Alfa Romeo ajautui pariin otteeseen yhteen kanadalaisen Lance Strollin Racing Point -auton kanssa. Ruudusta 14 kilpailuun lähtenyt Räikkönen putosi alussa pari pykälää, mutta nousi puolivälin tienoilla 11:nneksi. Varikkokäynti pudotti Räikkösen kuitenkin takaisin häntäpäähän, ja hän ajoi maaliin sijalla 17.

Räikkönen tuskaili pariinkin otteeseen kanadalaisen Lance Strollin tekemisiä Monacon F1-kilpailun mittaan. Räikkösen Alfa Romeo ja Strollin Racing Point -auto ajautuivat kahdesti kosketuksiin kilpailussa, jossa Stroll sijoittui 16:nneksi ja Räikkönen 17:nneksi. Ensimmäisessä kosketuksessa Räikkösen etusiipi vaurioitui.

–  Ehkä hän ei näe autostaan sivuille tai jotain, mutta ei sillä loppujen lopuksi ollut merkitystä, sillä ohi ei pääse. Näin se on, Räikkönen summasi.

Hän ei uskonut, että tulos olisi ollut sen parempi ilman Strollin kanssa vääntämistä.

–  Vauhtimme ei mielestäni riittänyt pisteille, ellei joillekin edellä ajaneille olisi tullut isoja ongelmia. Melko tylsä kilpailu. Ei ainuttakaan ohituspaikkaa, mutta se oli odotettavissa, Räikkönen sanoi.

Räikkösellä oli ongelmia myös pitoa parantavan diffuusorin ja jarrujen kanssa.

–  Ei sekään sanellut sitä mihin päädyimme, koska ongelman pitää olla todella iso, että takaa tuleva pääsisi ohitse.

Räikköselle tuli Monacossa täyteen 300 gp-viikonloppua. Muistoja ei juuri jäänyt.

–  Eipä juurikaan. Melko samanlainen kuin muutkin kilpailut täällä, ja aika-ajon jälkeen tiesimme mitä odottaa.

Vielä suuremmissa vaikeuksissa oli Räikkösen paikan Ferrarilla perinyt Charles Leclerc. Hän joutui kotikilpailuunsa häntäpäästä Ferrarin aika-ajosekoilun seurauksena.

Nouseminen kelvollisille sijoille vaati riskejä, jotka johtivat ensin rengasrikkoon ja sitten keskeytykseen.

Ferrarin Charles Leclercin kotikilpailu meni mönkään. Tallisähläys jätti Leclercin 15. lähtöruutuun ja vaati riskejä kilpailuun.

Leclerc kolhi autoaan alkukierrosten ohitusyrityksessä ja kärsi rengasrikon. Hän pääsi varikolle, mutta joutui keskeyttämään 19. kierroksella.