Ha­mil­ton piti Bot­tak­sen ta­ka­naan Bar­ce­lo­nan sa­das­osa­kamp­pai­lus­sa – "Tie­sin, että Lewisin kanssa tulisi tiuk­kaa"

Räikkönen intoutui F1-kauden parhaaseen aika-ajovauhtiinsa.

Barcelona
Valtteri Bottas ajoi Lewis Hamiltonin edellä Formula ykkösten aika-ajoissa Barcelonassa. Sunnuntain kilpailussa lähtöjärjestys on toinen, kun Hamilton aloittaa kisan paalupaikalta.
Valtteri Bottas ajoi Lewis Hamiltonin edellä Formula ykkösten aika-ajoissa Barcelonassa. Sunnuntain kilpailussa lähtöjärjestys on toinen, kun Hamilton aloittaa kisan paalupaikalta.
Kuva: ALEJANDRO GARCIA / POOL

Mercedeksen Valtteri Bottas sai lauantaina Espanjan gp:ssä karvasta oppia formula ykkösten MM-sarjan sekuntipelistä. Barcelonan aika-ajoissa toiseksi kaasutelleen Bottaksen erotti vajaat kuusi sadasosasekuntia paalupaikan kaapanneesta tallikaveristaan Lewis Hamiltonista.

Kuljettajien MM-sarjaa johtava Hamilton ratkaisi Montmelon 4,655 kilometriä pitkällä radalla 0,059 sekunnin paremmuutensa lopussa. Bottas loisti radan ensimmäisellä ja toisella sektorilla, mutta lopussa oli vaikeampaa.

– Kolmossektori on ollut minulla taistelua koko päivän, enkä onnistunut sillä tarpeeksi hyvin. Lewis oli kolmannella sektorilla parempi, Bottas kehui.

Bottas ajoi viime vuonna Espanjan gp:ssä paalulle. Paalupaikka olisi ollut nytkin tarpeen, sillä ohittamisesta tulee Barcelonassa vaikeaa.

– Tiesin, että Lewisin kanssa tulisi tiukkaa. Sellaista se on aina, Bottas sanoi ja rakensi jo suunnitelmaa sunnuntain kilpailuun.

– Yritän hyökätä johtoon ensimmäisessä mutkassa. Paras saumani on lähdössä. Luottakaa minuun, Bottas lupaili.

Helle haastaa kuljettajat

Barcelonassa oli kesäisen kuumaa, sillä lämpötila oli aika-ajojen aikana reilut 30 astetta ja radan pinnassa lähes 50 astetta.

– En ole Barcelonassa aiemmin ollut näin kuumassa. Kuljettajien fysiikka ja renkaiden kestävyys joutuvat koetukselle, F1-uransa 92. paalupaikan kaasutellut Britannian Hamilton sanoi kenttähaastattelussa.

Britannian Silverstonessa viime viikonloppuna voittanut Red Bullin Max Verstappen oli nyt aika-ajoissa kolmas, kaukana Mercedesten takana.

– Tämä oli maksimimme tänään, Hamiltonille runsaat 0,7 sekuntia hävinnyt Verstappen kertoi.

Hollantilainen Verstappen on MM-sarjassa toisena, neljä pistettä Bottaksen edellä.

Räikköseltä löytyi jo aika-ajovauhtia

Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli aika-ajojen 14:s. Hän selviytyi ensimmäisen kerran tällä kaudella jatkoon aika-ajojen ensimmäiseltä jaksolta, eli 15:n joukkoon. Räikkönen ajoi nopeimman kierroksensa toisella jaksolla muista poiketen keskikovilla renkailla.

– Oli varmaan ensimmäinen positiivinen päivä koko vuoteen. Auto tuntui tänään hyvältä, Räikkönen kehui C More Maxin haastattelussa.

Alfa Romeon vaikeudet ovat koetelleet Räikkösen kärsivällisyyttä.

– Olen yrittänyt kokeilla erilaisia asioita, hän kuvaili.

Räikkösen tallikaveri Antonio Giovinazzi oli aika-ajojen hännillä 20:s. Voitot MM-sarjakauden aika-ajoissa Räikköstä vastaan ovat Giovinazzille 4–2.

Vettel karsiutui aika-ajofinaalista

Nelinkertaisen maailmanmestarin Sebastian Vettelin taaperrus Ferrarilla jatkuu. Vettel karsiutui Räikkösen edellä viimeiseltä aika-ajojaksolta oltuaan 11:s.

Paljon paremmin ei mennyt Vettelin tallikaverilla Charles Leclercillä, joka oli aika-ajojen yhdeksäs.