Ha­mil­ton löysi vauh­tin­sa Ranskan gp:n F1-har­joi­tuk­sis­sa - Bot­tak­sen tree­ni­päi­vää var­jos­ti­vat tek­niik­ka­on­gel­mat

Formula ykkösten nelinkertaisen maailmanmestarin Lewis Hamiltonin kesä MM-sarjassa ei ole sujunut toivotusti, mutta Ranskan gp:ssä Mercedes-kuljettajan...

Video: MTV

Formula ykkösten nelinkertaisen maailmanmestarin Lewis Hamiltonin kesä MM-sarjassa ei ole sujunut toivotusti, mutta Ranskan gp:ssä Mercedes-kuljettajan kannalta näyttää paremmalta.

Britti Hamilton oli Le Castellet'n Paul Ricard -radalla molempien vapaiden harjoitusten nopein. Hän kaasutteli runsaan 5,84 kilometrin kierroksella parhaimmillaan ajan 1.32,231.

Hamiltonin tallikaveri Valtteri Bottas oli Paul Ricard -radalla ensimmäisten harjoitusten toinen hävittyään 0,140 sekuntia. Kolmas oli Red Bullin australialainen Daniel Ricciardo ja neljäs Ferrarin Kimi Räikkönen ennen saksalaista tallikaveriaan Sebastian Vetteliä.

Hamilton voitti huhti-toukokuussa Azerbaidzhanin ja Espanjan gp:t, mutta viime kilpailussa Montrealissa hän oli vasta viides. Hän on sen jälkeen käynyt avoimia keskusteluja Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin kanssa.

- Pystymme parantamaan. Meidän on puristettava itsestämme ja autostamme enemmän irti, Hamilton vaati uutistoimisto AFP:n mukaan.

Bottaksella teknisiä ongelmia

Hamilton johti alkukaudesta kuljettajien MM-sarjaa. Hän joutui toissa viikonloppuna Kanadan gp:n jälkeen luovuttamaan kärkipaikkansa pisteen erolla kauden kolmannen voittonsa ajaneelle Vettelille.

- Takana on vasta seitsemän kisaa. Edessä on vielä pitkä matka. Tiedämme, että pystymme parantamaan, Hamilton vakuutteli.

Red Bullin Ricciardo oli toisten harjoitusten kakkonen ja hänen tallikaverinsa Max Verstappen kolmas. Räikkönen ehti neljänneksi, taas ennen tallikaveriaan Vetteliä.

Bottaksen toista harjoitusjaksoa haittasi auton jäähdytysjärjestelmän oikuttelu. Suomalaiselta jäi sen takia harjoitusten viimeinen puolituntinen ajamatta.

- Nautin olostani Ranskassa. Olen ajanut täällä formulaa vain junioriluokassa, Bottas sanoi.

Hän kehui rataa, jolla ollaan viimeksi kilpailtu formula 1:n MM-pisteistä 28 vuotta sitten vuonna 1990.

- Tämä on kyllä vaikea, hyvin tekninen rata ajaa.

Tuntuma kisarataan jäi hieman ohueksi teknisten ongelmien takia.

- Jäähdytinjärjestelmän vesivuodon takia sain ajettua toisella jaksolla vain muutaman kierroksen, Bottas harmitteli. Hänellä on kisaviikonloppuna käytössään Mercedeksen uusi moottoriversio.

Räikkönen: olosuhteet vaikeat

Räikkönen kotiutui Le Castellet'ssa ensimmäisenä harjoituspäivänä nopeasti uusiin oloihin.

- Olen ollut täällä 15 vuotta sitten, joten ei tämä ole aivan uusi paikka. Rata oli ihan ok, mutta olosuhteet tekivät ajamisesta vähän vaikeaa, kuumuutta huokaillut Räikkönen tuumi.

Räikkönen ei osannut vertailla Mercedeksen ja Red Bullin vauhtia Ferrarin nopeuteen.

- En nähnyt heidän suorituksistaan muuta kuin kierrosajat, suomalainen F1-veteraani huomautti.