Hal­lit­se­va ra­vi­ku­nin­gas Köp­pi­nen mat­kus­taa kohti Ro­va­nie­meä voit­to­vi­rees­sä

Hallitseva ravikuningas Köppinen on löytänyt huippuiskunsa ensi viikolla ravattavien Rovaniemen Kuninkuusravien alla, sillä Vermon raveista tuli täysosuma riskillä suorituksella.

Hallitseva ravikuningas Köppinen on löytänyt huippuiskunsa ensi viikolla ravattavien Rovaniemen Kuninkuusravien alla, sillä Vermon raveista tuli täysosuma riskillä suorituksella.

Ari Moilasen ohjastama Köppinen ei ollut yltänyt kivikovissa lähdöissä voittoon sitten toukokuun, mutta tällä kertaa se oli itse porukan kovanaama.

Jyrki Korhosen suojatilla oli rasitteena 40 metrin takamatka, ja kovin vastustaja Vinksa sai vetää keulapaikalla avauskierroksen maltillisesti, jolloin sille jäi voimia loppuun paljon. Vinksa oli vielä maalisuoran alussa pienellä karkumatkalla, mutta Köppisen riuska loppuveto toi halutun täysosuman.

– Pitkä oli takamatka, ja hyvät hevoset edessä, joten kunnon päivätyö tuli, Ari Moilanen myönsi.

– Köppinen on hyvällä mallilla Rovaniemeä silmällä pitäen, joten kiva lähteä sinne.

Köppinen viimeistelee virettään vielä ennen kauden pääkisaa sunnuntaina Riihimäen raveissa.

Lähdössä kilpaili myös toinen Rovaniemen kuninkuuskilpailuun mukaan valittu menijä Rapin Aatos. Se oli juuri ennen maalia neljäntenä, mutta laukkasi ja hylättiin.

Toisen epäonni oli toisen onni

Ravit päättävässä lähdössä Antti Teivaisen ohjastama suosikki Newport Brodde pääsi tiukassa alkurynnistyksessä keulapaikalle kontrolloimaan lähdön tapahtumia.

Newport Brodde johti lähtöä, kunnes sortui laukalle loppukaarteessa. Takana matkannut Carlos La Renta pääsi tällöin etenemään kunniakujaa pitkin hallittuun voittoon. Hannu-Pekka Korven ajokin voitto yllätti, sillä sen peliosuus oli päivän pääpeli Toto65:ssa alle kaksi prosenttia.

Sekä kylmä- että lämminveriset mittelivät pitkän matkan kisassa. Hitaamman rodun lähdössä Tapio Perttusen ajama Morison rymisteli ulkoratoja pitkin voittoon ennen keulasta sitkeästi vastannutta Erika Kultamaata.

Lämminveristen voimainkoitoksen parhaaksi rutisti Mika Forssin kuskaama William Birdland.

Loput Toto65-kohteet menivät Midnight Sun Selille ja Creation Primerolle. Täysosumalla voitti 1697,40 euroa. Viidellä oikein sai 13,50 e.