Sunnuntaikäräjät: Onko uusien ta­va­roi­den os­ta­mi­nen van­ha­nai­kais­ta?

Vanhat kuvat: Nap­pu­lat ovat rie­muin­neet jal­ka­pal­los­ta Oulun tur­nauk­sis­sa 1970-lu­vul­ta lähtien

Kaleva live: Katso tästä pe­rin­teis­ten Tier­na­poi­ka­kil­pai­lu­jen fi­naa­lit

Mainos: Black Friday -tarjouksena Kaleva Digi 3 kk 1 kk hinnalla! Tilaa tästä.

Hal­la-aho: Oi­keu­den päätös ei ole tai­vaal­li­nen totuus

Ylen uutisten mukaan kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps.) ei aio erota eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajuudesta korkeimman oikeuden langettaman sakkorangaistuksen vuoksi.

Yle Uutisten mukaan kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps.) ei aio erota eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajuudesta korkeimman oikeuden langettaman sakkorangaistuksen vuoksi.

Korkein oikeus tuomitsi Halla-ahon viime perjantaina sakkorangaistukseen uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Halla-aho pitää korkeimman oikeuden päätöstä vääränä ja epäoikeudenmukaisena. Hän sanoo tiedotteessa, että oikeuden päätöstä ei kannata pitää minään ”taivaallisena totuutena”.

"Se on muutaman ihmisen henkilökohtainen tulkinta. Se, että hovi- ja käräjäoikeuden tuomarit olivat tulleet päinvastaiseen johtopäätökseen, osoittaa, että tulkinnanvaraa oli", Halla-aho sanoo.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sanoi perjantaina, ettei asiaan puolueessa palata.

Monista muista eduskuntaryhmistä on toivottu Halla-ahon eroavan tai ainakin perussuomalaisten käsittelevän tilannetta. Kantaa ovat ottaneet muun muassa eduskuntaryhmien puheenjohtajista Jan Vapaavuori (kok.), Annika Lapintie (vas.) ja Mikaela Nylander (r.).

"Tietysti nämä Vapaavuoret, Lapintiet, Nylanderit, nehän voivat viedä Halla-ahon puheenjohtajuuden puhemiesneuvostoon, jos ovat tosissaan", sanoo perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner STT:lle.