Kirkkopäivät: Ta­pah­tu­mia riitti per­jan­tai­na niin paljon, että kaik­kiin ei ehtinyt mukaan

Kärpät: Ari Stenius jatkaa Oulun Kärp­pien lii­ga­ot­te­lui­den se­los­tus­ta Radio Ka­le­vas­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Hag­lund: Venäjän ul­ko­mi­nis­te­riön kom­ment­ti etäi­syys­mit­ta­reis­ta varsin mer­kil­li­nen

Puolustusministeri Carl Haglund (r.) pitää Venäjän ulkoministeriön syytöksiä Suomen puuttumisesta Ukrainan konfliktiin varsin merkillisinä.

Puolustusministeri Carl Haglund (r.).
Puolustusministeri Carl Haglund (r.).
Kuva: Joel Maisalmi

Puolustusministeri Carl Haglund (r.) pitää Venäjän ulkoministeriön syytöksiä Suomen puuttumisesta Ukrainan konfliktiin varsin merkillisinä. Venäjän ulkoministeriö moittii verkkosivuillaan julkaistussa kommentissa Suomea siitä, että se sallii oululaisen Noptelin etäisyysmittareiden viennin Ukrainaan.

Haglund toteaa olevan ilmiselvää, että Venäjä on itse omilla toimillaan horjuttanut Euroopan vakautta ja turvallisuutta. Hän muistuttaa sähköpostitse lähettämässään kommentissa, että Ukrainan kriisin rauhanomainen ratkaisu on ollut koko ajan Suomen tavoitteena.

Noptelille myönnettyä maastavientilupaa puollettiin Haglundin mukaan yksimielisesti valtioneuvostossa.

Hän sanoo, että Venäjä on rikkonut kansainvälistä oikeutta liittämällä Krimin itseensä sekä aktiivisesti tukemalla sekä toimittamalla aseita ja sotilaita Itä-Ukrainan separatisteille.

– Tämän valossa pidän Venäjän ulkoministeriön kommenttia, jossa Venäjä kutsuu Ukrainan kriisiä sisäiseksi konfliktiksi sekä syyttää muita valtioita puuttumisesta konfliktiin, varsin merkillisenä.