Hag­lund: Iranin osuus tut­ki­mus­ju­pa­kas­sa tul­kin­ta­ky­sy­mys

Puolustusministeri Carl Haglundin (r.) mielestä Iranin osuus Maanpuolustuskorkeakoulun tutkimuksen hyllyttämisessä on tulkintakysymys.

Puolustusministeri Carl Haglundin (r.) mielestä Iranin osuus Maanpuolustuskorkeakoulun tutkimuksen hyllyttämisessä on tulkintakysymys. Haglund huomauttaa, että Iranin toimesta tutkimuspaperin uudelleenarviointi sai alkunsa.

Haglundin mukaan Maanpuolustuskorkeakoulun rehtori halusi pelata varman päälle ja hyllytti tutkimuksen uudelleenarvion ajaksi, koska Iranin suurlähettilään mielestä tieteellisiä käytäntöjä ei ollut tutkimuksessa noudatettu. Haglund sai tänään rehtorilta selvityksen tapahtuneesta.

Puolustusministerin mukaan korkeakoulun on nöyrästi otettava opiksi tapahtuneesta ja syytä arvioida julkaisutoiminnan käytäntöjä.

Iranin Suomen-suurlähettiläs Seyed Rasoul Mousavi kiistää painostaneensa Maanpuolustuskorkeakoulua millään tavoin Irania koskevasta tutkimuspaperista.

Mousavin mukaan päätös tutkimuksen poisvedosta on MPKK:n oma ja perustuu tarpeeseen akateemisesta uudelleenarvioinnista.

- Minkäänlaista poliittista vaikuttamista tai painostusta ei keskusteluun liittynyt, lähettiläs sanoo STT:lle toimittamassaan lausunnossa.