Sähkösavukkeet: Ou­lu­lai­sen kou­lu­po­lii­sin mukaan va­pe­bis­nek­sen ve­lan­pe­rin­tä on kuin huu­me­kau­pas­ta

Buhurt: Haar­nis­kat ko­li­se­vat ja kirveet hei­lu­vat Oulun kes­kus­tas­sa vii­kon­lop­pu­na

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Haa­pa­jär­ven Tero Seppälä otti riskin, joka maksoi hänelle kym­me­niä se­kun­te­ja ladulla – "Kello ei ty­kän­nyt yhtään"

Zhangjiakou
Tero Seppälä oli tarkkana makuupaikalla, mutta pystyammunta tuotti vaikeuksia.
Tero Seppälä oli tarkkana makuupaikalla, mutta pystyammunta tuotti vaikeuksia.
Kuva: EPA-EFE/MAURI RATILAINEN

Tero Seppälän haaveet hyvästä sijoituksesta olympialaisten ensimmäisellä miesten henkilökohtaisella matkalla kariutuivat toisella ampumapaikalla.

Viimeisenä matkaan lähtenyt, avauspaikalla kaikki laikat pudottanut Seppälä pummasi toisella viiden laukauksen sarjallaan kaksi kutia. Seurauksena olleet kaksi sakkominuuttia pudottivat haapajärvisen kauas kärjestä.

Jossiteltavaakin jäi, koska ne olivat hänen kisan ainoat ohilaukauksensa. Jos loppuajasta napsaistaan pari minuuttia pois, sijoitus olisi ollut kymmenen parhaan joukossa.

Toinen jossittelun aihe oli lähtöpaikka. Seppälä halusi pelata varman päälle ammunnan suhteen, sillä vasemmalta tähtäävänä aurinko olisi paistanut hänen silmiinsä, jos lähtönumero olisi ollut pieni. Myöhäinen starttipaikka sen sijaan söi hiihtoaikaa runsaasti, sillä lumi hidastui auringon ja lämpötilan laskettua.

Ilman jossitteluja Seppälän loppusijoitus oli 23:s.

– Tämä oli ainoa kisa, jossa aurinko saattoi edes haitata, mutta kelin hidastuminen haittasi enemmän kuin arvelin. Parin viimeisen kierroksen aikana oli voimia, mutta kello ei tykännyt yhtään, Seppälä totesi kilpailun jälkeen.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.