Kesähelmi: Pe­rä­me­ren saa­ris­toon pääsee ke­sä­ret­kel­le ve­neel­lä

Onnettomuudet : Metsä Fibren Kemin bio­tuo­te­teh­taan työ­maal­la kuo­le­maan joh­ta­nut ta­pa­tur­ma

Gui­neas­sa hä­tä­ti­la ja Sierra Leo­nes­sa liik­ku­mis­kiel­to ebolan takia

Guinean presidentti on määrännyt maahan hätätilan ebolaepidemian takia.

Guinean presidentti on määrännyt maahan hätätilan ebolaepidemian takia. Presidentti Alpha Conden mukaan viranomaiset voivat seuraavan 45 päivän aikana rajoittaa liikkumista Länsi-Guineassa epidemian hillitsemiseksi.

Sierra Leonessa puolestaan on jo voimassa ulkonaliikkumiskielto ebolan takia. Viranomaiset ovat määränneet kuusi miljoonaa ihmistä pysymään kodeissaan kolmen päivän ajan, jotta epidemia saataisiin laantumaan.

Ulkonaliikkumiskiellon aikana tuhannet vapaaehtoiset kiertävät ovelta ovelle etsimässä sairaita potilaita, jotta tauti pystyttäisiin paikantamaan.

- Kehotamme asukkaita ilmoittamaan viranomaisille oireista, sanoi Sierra Leonen kansallisen ebolakampanjan johtaja Palo Conteh.

Ebolaan on kuollut jo yli 10 300 ihmistä Länsi-Afrikassa. Epidemian uutisoitiin alkuvuodesta olleen jo laantumassa, mutta maaliskuun alkupuolella WHO kertoi, että uusien tartuntojen määrä on kääntynyt jälleen nousuun Guineassa ja Sierra Leonessa. Myös ebolakuolleisuus on pysynyt näissä kahdessa maassa korkeana.