Geopark Chal­len­ge tuo huip­pu­seik­kai­li­jat Ouluun

Vuorokauden mittainen seikkailu-urheilukisa jalkautuu ensi viikonloppuna Oulun seudulle. Kisaajat starttaavat matkaan Rotuaarilta lauantaina kello 10.

Vuorokauden mittainen Geopark Challenge kisattiin viime vuonna Muhoksella ja Utajärvellä.
Vuorokauden mittainen Geopark Challenge kisattiin viime vuonna Muhoksella ja Utajärvellä.
Kuva: Heikki Uusitalo

Vuorokauden mittainen seikkailu-urheilukisa jalkautuu ensi viikonloppuna Oulun seudulle. Kisaajat starttaavat matkaan Rotuaarilta lauantaina kello 10.

Geopark Challenge -kisassa kolmihenkiset joukkueet etenevät juosten, pyöräillen ja meloen. Matkaa reitille kertyy yli 210 kilometriä.

Kisamestari Seppo Mäkinen sanoo, että tämän vuoden reitti on yhdistelmä erilaisia ympäristöjä. Kärkijoukkueen arvioidaan käyttävän kisaan noin 24 tuntia. Maali sulkeutuu sunnuntaina kello 18.

Matkan varrella on noin 50 rastia, ja reittiä edetään suunnistaen. Kilpailijat saavat perjantai-iltana reittiselosteen sekä pääkartat. Tarkempia karttoja jaetaan matkan varrella.

Geopark Challenge järjestetään tänä vuonna neljännen kerran. Nyt kisa tuodaan ensimmäistä kertaa Oulun keskustaan. Kisassa on useita yleisörasteja, joihin pääsee katsomaan seikkailijoiden suoritukset. Yleisörastien sijainnit kerrotaan perjantai-iltana Kaleva.fi:ssä.

Lyhyen kisan maali Rotuaarilla

Vuorokauden mittaisen kisan lisäksi Geopark Challengeen kuuluu lyhyempi kisa, johon osallistutaan kahden hengen joukkueissa. Mäkinen arvioi, että kärkijoukkueet suoriutuvat kisasta noin kuudessa tunnissa.

Vuorokauden kisaan on ilmoittautunut 37 joukkuetta ja lyhyempään kisaan 38 joukkuetta. Mäkinen on tyytyväinen joukkueiden määrään.

”Me on saavutettu asema kansallisesti huipputason seikkailukisana.”

Tämän vuoden kisassa on mukana esimerkiksi viime vuoden voittajiin lukeutuva Team Multisportin Petri Forsman. Muut joukkueen jäsenet ovat kuitenkin vaihtuneet.

Lisäksi kisaajien joukossa ovat virolaiset Silver Eensaar ja Rain Eensaar, jotka ovat hallitsevat 24 tunnin suunnistuksen maailmanmestarit. Heidän kanssaan ACE Adventure Teamissa kisaa Timmo Tammemäe.

Kummassakin kisassa on kolme sarjaa: miehet, naiset ja sekajoukkueet. Pitkässä kisassa naisten reitti on noin 36 kilometriä lyhyempi kuin miesten ja sekajoukkueiden reitti. Lyhyemmässä kisassa kaikilla sarjoilla on sama reitti.

Kaleva.fi seuraa kisan etenemistä koko vuorokauden ajan.