Fort­ni­te: Battle Royale on tämän hetken kuumin net­ti­pe­li – suu­ri­kaan suosio ei takaa jat­ku­vuut­ta ai­lah­te­le­val­la pe­li­alal­la

Maailmanlaajuiseksi ilmiöksi vauhdilla noussut Fortnite: Battle Royale -nettipeli koukuttaa pelaajia myös Oulussa. Jättimäinen suosio ei kuitenkaan ole tae pitkäikäisyydestä trendiherkällä pelialalla.

Oululainen e-urheiluvalmentaja Sami Lehto pelaa Frontnite: Battle Royalea hauskanpitomielessä.
Oululainen e-urheiluvalmentaja Sami Lehto pelaa Frontnite: Battle Royalea hauskanpitomielessä.
Kuva: Jukka Leinonen

Maailmanlaajuiseksi ilmiöksi vauhdilla noussut Fortnite: Battle Royale -nettipeli koukuttaa pelaajia ilmaisuudella ja lähestyttävyydellä. Jättimäinen suosio ei kuitenkaan ole tae pitkäikäisyydestä trendiherkällä pelialalla.

Oululaisen Hercules -e-urheiluseuran valmentaja Sami Lehto on huomannut viime syyskuussa julkaistun pelin suosion leviämisen myös oululaisten pelaajien keskuudessa.

– Olen pelannut peliä hauskanpitomielessä. Minulle se mukava rentoutumispeli, jota voi pelata silloin kun ei jaksa välttämättä yrittää niin kovasti, Lehto nauraa.

Grafiikaltaan sarjakuvamaista peliä pelataan kolmannesta persoonasta. Räiskimisen lisäksi pelaaja voi rakentaa suojakseen tai esteiden ylittämiseen erilaisia rakennelmia.

Suosiostaan huolimatta Fortnite ei varsinaisesti loista omalaatuisuudellaan tai uraauurtavilla teknisillä ansioilla.

– Se tuo lajityyppiin oman näkökulmansa, mutta ei ole sen ensimmäinen edustaja, vaan ihan rehellinen kopio aikaisemmista peleistä, sanoo leikki- ja pelitutkimuksen dosentti Veli-Matti Karhulahti Turun yliopistosta.

Pelialan trendit vaihtelevat tiuhaa tahtia. Hittipelin suosio voi Karhulahden mukaan lähteä jyrkkään laskuun nopeasti.