Käräjäoikeus: Ran­ta­ka­dun tu­li­pa­lo­jen sy­tyt­tä­jäk­si epäilty mies van­git­tiin Oulussa

Energiantuotanto: Ener­gia­jä­tit suun­nit­te­le­vat pump­pu­voi­ma­loi­ta tois­ten­sa naa­pu­riin Ke­mi­jär­vel­lä

Luitko jo tämän: Kah­dek­san kiin­nos­ta­vaa nimeä kertoo, ha­ke­vat­ko he Oulun kau­pun­gin­joh­ta­jak­si

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Fen­no­voi­man hal­li­tuk­sen pu­heen­joh­ta­ja vaihtuu

Fennovoiman hallituksen aiempi puheenjohtaja Juha Rantanen luopuu tehtävästään.

Fennovoiman toimisto Pyhäjoella.
Fennovoiman toimisto Pyhäjoella.
Kuva: Tapio Maikkola

Ydinvoimayhtiö Fennovoiman hallituksen puheenjohtaja vaihtuu. Uutena puheenjohtajana aloittaa tänään Pekka Ottavainen. Hän on Fennovoiman pääomistajan Voimaosakeyhtiö SF:n toimitusjohtaja.

Asiasta kertoi ensin Kauppalehti. Sen mukaan Fennovoiman hallituksen aiempi puheenjohtaja Juha Rantanen sai väistyä, koska yhtiön osakkaat ovat olleet tyytymättömiä hänen tapaansa vetää ydinvoimalahanketta.

Kauppalehden tietojen mukaan Rantanen esimerkiksi reagoi liian hitaasti siihen, että osa Fennovoiman osakkaista vetäytyi yhtiöstä SOK:n johdolla. Lisäksi Fennovoiman toimitusjohtaja Tapio Saarenpään toiminta on aiheuttanut lehden mukaan tyytymättömyyttä osakkaissa, ja hänellekin etsitään korvaajaa.

S-ryhmä ja Atria ilmoittivat elokuun lopussa luopuvansa osakkuudestaan Fennovoiman ydinvoimalahankkeessa. Lisäksi yhtiöstä oli irtautumassa muutama muukin kotimainen pienomistaja. Fennovoimasta kerrottiin tuolloin, etteivät muutokset vaikuta hankkeen etenemiseen.

Ydinvoimayhtiön omistajista kaksi kolmasosaa on kotimaisia teollisuuden ja kaupan yrityksiä sekä paikallisia energiayhtiöitä. Loput osakkeet omistaa kansainvälinen energiayhtiö E.ON.